În lipsa lui Rafael Nadal (de 14 ori campion la Paris, dar absent din cauza unei accidentări), Mats Wilander îl vede mare favorit la câștigarea ediției din 2023 de la Roland Garros pe Carlos Alcaraz.

Carlos AlcarazFoto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Mats Wilander îl vede pe Carlos Alcaraz mare favorit la Paris, deși Novak Djokovic participă la Roland Garros 2023

În vârstă de 20 de ani, ibericul a cucerit deja un titlu de Grand Slam, la US Open în 2022 (după o finală cu Casper Ruud).

Cu toate că la start se va afla și Novak Djokovic (unul dintre cei mai mari jucători din istoria tenisului), Mats Wilander merge pe mâna lui Alcaraz.

„Carlos Alcaraz a avut pregătirea perfectă pentru Roland Garros. La Roma nu a fost în cea mai bună formă, dar adversarul său (n.r. Fabian Marozsan) a jucat incredibil. Dar în rest, Carlitos a evoluat excelent pe zgură, e la un nivel foarte ridicat și a avut parte și de o pauză de o săptămână și jumătate înainte de French Open.

Vine cu o încredere aparte și cred că fanii vor fi de partea sa. Unii vor vrea să îl vadă pe Djokovic triumfând și să doboare recordul de 22 de Grand Slamuri, dar cei mai mulți vor dori să vadă un nou campion.

Unul de 20 de ani, așa cum este Carlos. Din punctul meu de vedere, Alcaraz este cel mai interesant jucător care a călcat vreodată pe un teren de tenis.

Fanii sunt atât de entuziasmați când îl văd, nu am văzut niciun jucător vreodată care să genereze atâta energie” - Mats Wilander pentru Eurosport.

În vârstă de 58 de ani, Wilander este un fost lider ATP, iar de-a lungul carierei s-a impus de trei ori la Roland Garros (1982, 1985, 1988). În total, suedezul a cucerit șapte Grand Slamuri (trei AO și un US Open).

Carlos Alcaraz vs Novak Djokovic, posibil duel în semifinalele de la Roland Garros 2023

Alcaraz și Djokovic se vor afla pe aceeași parte de tablou, iar ipotetica lor întâlnire s-ar produce în penultimul act de la Roland Garros 2023.

Djokovic (36 de ani) și Alcaraz (20 de ani) s-au întâlnit o singură dată în circuitul ATP, pe zgura de la Madrid, la ediția din 2022. A fost 6-7(5), 7-5, 7-6(5) pentru iberic la capătul unui meci spectaculos.

De știut despre Carlos Alcaraz în 2023

În acest sezon, Alcaraz a bifat până la participarea la Roland Garros 30 de victorii și a pierdut în trei rânduri. A câștigat turneele de la Buenos Aires, Indian Wells, Barcelona și Madrid.

Traseul virtual al lui Carlos Alcaraz la Roland Garros 2023

De știut despre Roland Garros 2023

  • Va fi pentru prima dată începând din 1998 când niciunul dintre Roger Federer (retras între timp din activitate) și Rafael Nadal (accidentat încă de la Australian Open) nu va fi prezent pe zgura de la Paris.
  • Alte absențe importante de la ediția din acest a turneului major de la Paris sunt Nick Kyrgios, Andy Murray, Matteo Berrettini, Marin Cilic și Pablo Carreno Busta.

Roland Garros 2023 (al doilea Grand Slam al sezonului) va avea loc în perioada 28 mai - 11 iunie.