​Fără meci jucat în 2023, Nick Kyrgios a fost nevoit să amâne revenirea în circuitul ATP și a declarat forfait pentru Roland Garros. Agentul australianului a explicat că finalistul de la Wimbledon se refăcuse după operația la genunchi, dar o altă problemă îl ține departe de terenul de tenis.

Nick KyrgiosFoto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nick Kyrgios, rănit la picior în timpul unui jaf armat

Daniel Horsfall, agentul jucătorului aflat pe locul 26 ATP, a afirmat că acesta s-a tăiat la picior, lângă degetul mic, după ce a încercat să o ajute pe mama sa în timpul unui jaf armat desfășurat în locuința sa din Canberra, pe 1 mai.

„În timpul atacului, Nick s-a tăiat la piciorul drept. Nu știm cum. Acest lucru i-a cauzat o întârziere de două săptămâni și jumătate în pregătirea lui pentru Roland Garros. Dacă se mișcă pe teren, rana se poate deschide din nou.

Păcat, pentru că genunchiul lui, după operație, este fantastic. Era foarte bine înainte de acest accident. Forma lui fizică este la un nivel fantastic. Tocmai când am ajuns la ultimul punct al recuperării s-a întâmplat acest accident ciudat” - Daniel Horsfall, citat de Reuters.

Un bărbat a fost arestat la scurt timp după jaf, după ce Kyrgios a ajutat poliția folosind o aplicație de pe telefonul său pentru a localiza mașina.

Nick Kyrgios ar putea reveni pe teren odată cu începerea sezonului de iarbă, la turneul de la Stuttgart (12-18 iunie).

Nick Kyrgios, forfait pentru Roland Garros

Potrivit L'Equipe, Nick Kyrgios și-a oficializat marți retragerea de la Grand Slamul parizian (28 mai - 11 iunie).

Finalistul de la Wimbledon 2022 ar fi trebuit să joace și un meci demonstrativ cu Holger Rune (24 mai, la Copenhaga), dar Kyrgios le-a promis fanilor că această întâlnire se va disputa la o dată ulterioară.

Acesta va fi al șaselea an consecutiv în care Nick nu va juca pe zgura de la Paris. Kyrgios a declarat în trecut că zgura este „cea mai mare mizerie”, dar părea că s-a răzgândit în timpul turneului de la Houston spunând că această suprafață i se potrivește (după o victorie cu Mackenzie McDonald).