Andy Murray nu va participa în aceast an la Roland Garros (28 mai – 11 iunie), pentru a acorda o atenție mai mare pregătirilor pentru turneul de la Wimbledon, care va începe pe 3 iulie.

Andy MurrayFoto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

Andy Murray sacrifică Roland Garros pentru Wimbledon

Al doilea Grand Slam al anului va debuta duminica viitoare, iar Andy Murray încă nu și-a regăsit cea mai bună formă în sezonul pe zgură, scrie The Guardian.

Fostul lider mondial a anunțat că șansa de a ajunge într-o formă foarte bună la Wimbeldon este prioritatea sa în acest moment.

„Va trebui să discut cu echipa mea și să iau o decizie. Este cel mai bine să acord o atenție specială carierei mele în acest moment. Am încredere în corpul meu, dar sunt conștient că cea mai bună șansă a mea o voi avea la Wimbledon”, a declarat Andy Murray.

Învins de Fabio Fogini în primul tur la ATP Roma, Murray a părăsit între timp și un alt turneu pe zgură, fiind eliminat de Stan Wawrinka la Challengerul de la Bordeaux.

Jucătorul în vârstă de 36 de ani a câștigat luna aceasta challengerul de la Aix-en-Provence, primul său titlu din ultimii aproape patru ani, dar a părăsit în primul tur turneele de la Monte Carlo și Madrid.

Triplu câștigător de Grand Slam (US Open 2021, Wimbledon 2013 și 2016), Murray a jucat o finală la Roland Garros 2016, când a fost învins de Novak Djokovic.

După semifinalele din 2017, britanicul a mai participat o singură dată la French Open în 2020, eliminat încă din primul tur de Stan Wawrinka.

>>> Rafael Nadal nu va juca la Roland Garros 2023