Organizatorii de la Wimbledon au ridicat interdicția impusă jucătorilor din Rusia și Belarus, dar Aryna Sabalenka (a doua jucătoare a lumii) a dezvăluit că încă nu știe dacă va putea participa la al treilea Grand Slam al anului.

Aryna SabalenkaFoto: Paul CROCK / AFP / Profimedia

Aryna Sabalenka spune că nu a primit viza pentru a juca la Wimbledon

Campioana de la Australian Open a dezvăluit că încă nu i-a fost aprobată viza de intrare în Marea Britanie pentru a juca pe iarba londoneză.

Întrebată pe Instagram dacă este încântată să joace din nou la Wimbledon, Sabalenka a oferit un răspuns surprinzător: „Încă nu mi-a fost aprobată viza”.

Nu se știe încă dacă cererea Arynei a fost respinsă sau dacă ea încă așteaptă un răspuns.

La sfârșitul lunii martie, organizatorii de la All England Club au anunțat că interdicția impusă jucătorilor din Rusia și Belarus va fi ridicată pentru 2023, după ce acestora nu le-a fost permis să participe la ediția de anul trecut.

Jucătorii ruși și belaruși care doresc să participe la tragerea la sorți trebuie să semneze acorduri de neutralitate. Ca parte a declarațiilor, ei acceptă să joace ca sportivi neutri, așa cum se întâmplă la celelalte turnee, și le este interzisă „exprimarea sprijinului pentru invazia Rusiei în Ucraina sub diferite forme”.

>> Lidera WTA, împotriva revenirii rușilor și belarușilor în competițiile internaționale

>> Mesajul unui fost lider ATP după ce sportivii din Rusia și Belarus au fost reprimiți la Wimbledon

>> Aryna Sabalenka spune că jucătoarele din Ucraina încă o urăsc - Singurul lucru care s-a schimbat