Emma Răducanu trebuia să debuteze miercuri la turneul de la Madrid, dar britanica a fost nevoită să se retragă din competiția de la Caja Magica și va părăsi Top 100 WTA.

Emma RaducanuFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Emma Răducanu s-a retras de la WTA Madrid

Accidentată la mâna dreaptă, Emma s-a retras înaintea meciului din primul tur cu Viktoriya Tomova (73 WTA), informează organizatorii competiției de categorie „WTA 1000”.

Sportiva din Bulgaria va juca acum împotriva austriecei Julia Grabher (92 WTA). Câștigătoarea se va întâlni în runda următoare cu Iga Swiatek, lidera ierarhiei mondiale.

Răducanu a refuzat să vorbească despre starea ei de sănătate la conferința de presă (a rostit în total 58 de cuvinte), dar în ultimele luni a acuzat dureri la încheietură. Britanica vorbise despre aceste probleme la Miami Open.

„Trebuie doar să mă gândesc după acest turneu și să îmi dau seama care sunt următorii pași. Am ținut problema sub control. Sunt capabilă să joc pe termen scurt, dar soluțiile actuale nu sunt foarte viabile pe termen lung”, spunea Emma Răducanu, după înfrângerea cu Bianca Andreescu.

Emma mai are doar 620 de puncte și va ieși din Top 100 WTA pentru prima oară după triumful surprinzător de la US Open 2021 (se află pe locul 101 în ierarhia WTA Live).

Sportiva cu origini românești a afirmat recent că vrea să câștige Wimbledon, dar s-ar putea să aibă nevoie de un wildcard pentru a juca la Grand Slamul londonez.

108 jucătoare sunt acceptate direct pe tabloul principal, iar restul locurilor sunt ocupate de jucătoarele venite din calificări și de cele care primesc un wildcard. În acest an, lista participantelor va fi anunțată după turneul de la Roma (8-20 mai).

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $7.652.174, iar campioana en-titre este Ons Jabeur. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.