Emma Răducanu a avut parte de o tragere la sorți de coșmar la turneul de la Madrid și există posibilitatea ca britanica să părăsească Top 100 mondial după competiția de la Caja Magica. Sportiva cu origini românești a fost criticată în ultima perioadă pentru că ar avea alte priorități decât tenisul, iar aceasta s-a răzbunat pe jurnaliști la conferința de presă.

Emma RaducanuFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Update 14:00: Emma Răducanu s-a retras de la turneul de la Madrid și va părăsi Top 100 WTA.

Emma Răducanu, 16 întrebări și 58 de cuvinte la conferința de presă

Emma a primit 16 întrebări care păreau inofensive înaintea competiției de categorie „WTA 1000”, dar a răspuns cu un total de doar 58 de cuvinte.

Întrebată despre tragerea sa la sorți de la Madrid, Răducanu a răspuns apatic: „Este ceea ce este”. Despre problemele la încheietura mâinii a spus că „le gestionăm”, iar în privința înfrângerii suferite în fața Jelenei Ostapenko a afirmat doar că letona „a făcut un meci grozav”.

După nici trei minute, conferința de presă a fost întreruptă de un oficial al WTA: „Haideți să lăsăm lucrurile așa”.

Jurnaliștii prezenți au fost surprinși de atitudinea britanicei, având în vedere că relația cu presa rămăsese unul dintre singurele momente în care Emma mai amintea de campioana de la US Open 2021 (era de obicei zâmbitoare și vorbăreață).

Rămasă cu doar 740 de puncte (a suferit trei înfrângeri consecutive), Emma a coborât până pe locul 85 în clasamentul WTA și misiunea de a-și apăra cele 110 puncte obținute anul trecut la Madrid (a ajuns în optimi) va fi una foarte dificilă (se află pe locul 101 în ierarhia WTA Live).

În cazul în care va trece de Viktoriya Tomova (73 WTA), Răducanu va da în turul al doilea peste Iga Swiatek (1 WTA).

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $7.652.174, iar campioana en-titre este Ons Jabeur. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.