Carlos Alcaraz a cucerit la Barcelona al nouălea titlu al carierei, iar ibericul (va împlini 20 de ani pe 5 mai) este considerat de mulți urmașul lui Rafael Nadal în circuitul ATP.

Carlos AlcarazFoto: Harry How / Getty Images / Profimedia

Carlos Alcaraz refuză comparația cu Rafael Nadal

După ce l-a învins pe Stefanos Tsitsipas, Alcaraz a spus că i-ar fi fost mai greu să se impună la Barcelona dacă Nadal ar fi fost prezent. De asemenea, locul 2 ATP a afirmat că nu vrea să fie „înlocuitorul” lui Rafa.

„Nu vreau să iau nimic de la nimeni. Am fost norocos că am fost înconjurat de oameni care m-au susținut și mi-au dat energie pozitivă încă de la primul meci.

În acești doi ani, când Rafa nu a fost aici, am fost norocos să câștig titluri. Întotdeauna mi-am dorit să joc împotriva celor mai buni, este păcat că Nadal nu a fost aici pentru a ne bucura de jocul său.

Sper că el va continua să joace mult timp și toată lumea se va bucura de jocul lui, dar nu sunt aici pentru a lua ceva de la el, eu nu moștenesc pe nimeni, vreau să scriu propria istorie în acest sport.

Mergem la fiecare turneu cu ideea de a câștiga, de a da tot ce am mai bun. Chiar dacă nu voi câștiga trofeul la Madrid, nu ar fi un eșec, totul depinde de nivelul de joc pe care îl voi arăta în meciuri.

Vor fi jucători buni acolo, toți sunt capabili să ia marele trofeu și mă pot învinge. Pentru mine, succesul sau eșecul este judecat după nivelul pe care îl arăt, după cum joc” - Carlos Alcaraz, după victoria cu Stefanos Tsitsipas.

De știut:

  • Turneele câștigate de Carlos Alcaraz: Umag (2021), Rio de Janeiro, Miami Masters, Barcelona, Madrid Masters, US Open (2022), Buenos Aires, Indian Wells Masters și Barcelona (2023).
  • Campion en-titre și principal favorit la Madrid Masters, Carlos Alcaraz va juca în turul al doilea împotriva câștigătorului dintre finlandezul Emil Ruusuvuori (41 ATP) și francezul Ugo Humbert (77 ATP).

>> Rafael Nadal și anunțul pe care fanii ibericului nu și-l doreau

>> Doliu în familia lui Rafael Nadal