Rafael Nadal nu traverseaza o perioadă prea bună, fostul lider ATP neputând concura din cauza unei accidentări de la Australian Open. Pe lângă problemele sportive, ibericul trebuie să treacă și peste un deces în familie.

Rafael NadalFoto: Asanka Brendon Ratnayake / AP / Profimedia

Socrul lui Rafael Nadal a murit la 63 de ani

Conform Mundo Deportivo, Miquel Perello Mas (socrul sportivului) a murit la vârsta de 63 de ani.

Tatăl lui Mery Perello (soția lui Rafa cunoscută drept Xisca) era chinuit de câțiva ani de o boală nemiloasă.

Miquel era om de afaceri în zona Manacor, el având investiții în domeniul construcțiilor. A fost un personaj discret, care s-a poziționat de-a lungul vieții departe de ochii presei.

Recent, Rafael Nadal a anunțat că nu poate participa nici la turneul de la Madrid, revenirea sa pe terenurile de tenis urmând să se amâne încă o dată.

Accidentarea la mușchiul iliopsoas ar fi trebuit să-l țină departe de teren timp de 6-8 săptămâni, dar au trecut deja 14 de la ultimul meci jucat de spaniol (a fost învins de Mackenzie McDonald la Australian Open). Nadal a fost nevoit deja să renunțe la șapte turnee: Doha, Dubai, Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Barcelona și Madrid.

Rafa speră să fie apt pentru Mastersul de la Roma, ultimul turneu pregătitor înainte de startul Roland Garrosului (28 mai - 11 iunie).