Novak Djokovic a fost eliminat surprinzător în optimile turneului de la Monte Carlo, iar acum încearcă să-și intre în formă la ATP Banja Luka. Liderul mondial a explicat că nu este la 100% din punct de vedere fizic, o problemă la cot dându-i unele bătăi de cap.

Novak DjokovicFoto: Matthieu Mirville/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Novak Djokovic admite că are probleme cu cotul

Înainte de debutul cu jucătorul despre care nu știe prea multe (n.r. Luca van Assche, locul 87 ATP), Nole a mărturisit că nu este la 100% din punct de vedere fizic.

Este vorba despre o problemă la cot, dar Djokerul spune că va fi pregătit pentru primul meci de la Banja Luka.

„Cotul meu nu este într-o formă ideală, dar situația este suficient de bună pentru a fi pregătit pentru primul meci.

Desigur că nu sunt mulțumit de rezultatul de la Monte Carlo. Când am aterizat am simțit multă energie pozitivă la Banja Luka” - Novak Djokovic.

Nu este prima dată în carieră când sârbul are probleme la cot. El a fost de altfel operat în 2018.

Novak Djokovic și cel mai periculos adversar din ATP: Propria persoană

Djokerul a recunoscut că nu știe prea multe despre adversarul din primul meci de la Banja Luka, dar admite că „nimeni nu trebuie subestimat”.

De asemenea, Djokerul a precizat și care este cel mai mare adversar al său: propria persoană.

Liderul ATP spune că dacă reușește să treacă de „obstacolul Novak Djokovic” poate învinge pe oricine se află dincolo de fileu.

Secretul este găsirea echilibrului interior, modalitatea prin care să țină în frâu îndoielile pe care mintea le scoate adesea la iveală.

De cealaltă parte, francezul Luca van Assche spune că de-abia așteaptă meciul cu un mare campion.

„Va fi incredibil pentru mine, am doar 18 ani (n.r. un duel cu Djokovic). Novak este un adevărat campion, nu doar în tenis, ci și în sport în general. Va trebui să dau tot ce am mai bun pentru a câștiga”- Luca van Assche.

„Srpska Open” are loc în perioada 17-23 aprilie, în Bosnia Herțegovina, pe zgură. Face parte din categoria ATP 250, are premii totale în valoare de €562.815, iar în mod normal competiția avea loc la Belgrad (Novak Tennis Centre se află însă în proces de renovare).