Novak Djokovic a fost eliminat surprinzător în optimile de finală ale turneului ATP Masters 1000 de la Monte Carlo de italianul Lorenzo Musetti, scor 4-6, 7-5, 6-4.

Novak DjokovicFoto: James Gouley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Djokovic, eliminat de Lorenzo Musetti la ATP Monte Carlo

Principalul favorit al turneului, sârbul Novak Djokovic nu a reușit să se impună în fața mult mai puțin celebrului Lorenzo Musetti (21 ATP).

Primul set i-a aparținut lui Djokovic, care s-a impus după mai multe mingi de set ratate.

În setul secund, cei doi jucători au pierdut în total nouă servicii, iar italianul a reușit să câștige înainte de tiebreak.

Setul decisiv a fost întrerupt de ploaie la scorul de 1-1, iar reluarea nu a fost cu noroc pentru liderul mondial Novak Djokovic a luptat până la final, după ce a fost condus cu 5-3, reușind să revină, dar insuficient pentru a evita surpriza, chiar dacă Musetti a ratat trei mingi de meci.

Partida a durat două ore și 56 de minute.

În sferturile de finală de la Monte Carlo, Lorenzo Musetti se va confrunta cu al șaptelea favorit al turneului, italianul Jannik Sinner (8 ATP).

Monte Carlo Masters are loc în perioada 9-16 aprilie, pe zgură, are premii totale în valoare de €5.779.335, Novak Djokovic este principalul favorit, iar campionul ultimelor două ediții este Stefanos Tsitsipas.