Novak Djokovic îl va întâlni pe Luca van Assche în optimile turneului „ATP 250” de la Banja Luka (Bosnia-Herțegovina), după ce francezul a furnizat o surpriză în runda inaugurală.

Novak DjokovicFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Stan Wawrinka, învins de Luca van Assche la ATP Banja Luka

Aflat pe locul 87 în clasamentul mondial, francezul van Assche s-a impus în trei seturi în fața lui Stan Wawrinka (84 ATP / fost loc 3 ATP și campion la Australian Open 2014, Roland Garros 2015 și US Open 2016), scor 1-6, 7-6(4), 6-4.

Elvețianul a ratat patru mingi de break la scorul de 5-5 în setul secund și a condus cu 3-1 în decisiv, dar nu a reușit să obțină victoria.

Meciul a durat două ore și 43 de minute.

Novak Djokovic nu știe prea multe despre Luca van Assche

Serbia Open se dispută în acest an la Banja Luka (turneul se numește acum Srpska Open), Novak Tennis Centre aflându-se în proces de renovare.

Nole a vorbit despre condițiile din Bosnia-Herțegovina și a spus că nu-l cunoaște prea bine pe primul său adversar de la Banja Luka.

„Pentru sportivii din Serbia, acesta este cel mai bun loc unde putem concura, sentimentul este ca și cum am juca acasă.

Am încercat doar astăzi terenul de antrenament, voi încerca să mă antrenez cel puțin o jumătate de oră înainte pe terenul central, dacă va fi miercuri, pentru a simți diferența. Troicki mi-a spus că există o diferență, este dificil pentru că condițiile sunt lente și dificile.

Nu știu prea multe despre acest tip (Luca van Assche), știu că a intrat în Top 100. Am crezut că Wawrinka va câștiga, a condus tot meciul. E un luptător tânăr, e rapid, e greu să-l învingi în aceste condiții, nimeni nu trebuie subestimat” - Novak Djokovic.

>> Novak Djokovic va rămâne fără turneul de la Belgrad - Ion Țiriac va muta competiția ATP