Alexander Zverev l-a criticat pe Daniil Medvedev după ce a pierdut meciul din optimile Mastersului de la Monte Carlo, iar răspunsul rusului nu a întârziat să apară.

Daniil Medvedev și Alexander ZverevFoto: Charles Baus / AP / Profimedia

Alexander Zverev, despre Daniil Medvedev: „Este unul dintre cei mai nedrepți jucători din lume”

Campion la Turneul Campionilor în 2018 și 2021, Zverev a afirmat după înfrângerea dramatică de joi că Medvedev este „unul dintre cei mai nedrepți jucători din lume”. Sascha a ratat două mingi de meci, iar germanul nu l-a privit pe rus în timpul strângerii de mână de la finalul partidei.

„Este unul dintre cei mai nedrepți jucători din lume. Încearcă toate tertipurile atunci când este condus pe tabelă. Ce mă deranjează cel mai mult este faptul că, deși Daniil este unul dintre cei mai buni jucători de tenis din lume, el nu vrea să câștige doar prin tenis.

Nu este un sportiv corect, a apelat la tertipuri în repetate rânduri. De aceea sunt profund dezamăgit. Eu sunt foarte serios în privința corectitudinii și a sportivității, două lucruri pe care el nu le are.

Din punctul meu de vedere, este rușinos ceea ce face. Am avut multe rivalități de-a lungul anilor, cred că rivalitatea dintre Roger și Rafa a fost atât de apreciată la nivel mondial și pentru că a fost una corectă, mereu” - Alexander Zverev.

Daniil Medvedev îi răspunde lui Alexander Zverev: „Uită-te în oglindă”

Medvedev, care a câștigat Turneul Campionilor în 2020, a fost învins în sferturi de Rune și s-a uitat pentru o clipă în altă parte pentru a imita strângerea de mână a lui Zverev. De asemenea, Daniil a glumit cu Holger: „Nu este corect, joci prea bine, ai jucat nedrept”.

Fost lider al ierarhiei ATP, Medvedev a încercat să explice situația la conferința de presă.

„Cred că, sincer, sunt foarte prietenos cu probabil 90 de jucători din circuit. Cu 50, nu e ca și cum am fi cei mai buni prieteni din lume, dar am o relație foarte bună. Așa că mă simt prost când se întâmplă ceva pe teren și nu sunt corect, pentru că știu că nu sunt întotdeauna corect.

Ieri (vineri), ce l-a făcut să spună asta? Pauza de la baie, pentru că am vrut să fac pipi. Ce vrea el să fac? La 3-2, am cinci mingi de break. El reușește să își păstreze serviciul. Îl felicit. Apoi îmi câștig serviciul la 0. Mă duc la baie și pierd următoarele două gameuri. Apoi el servește pentru meci și spune că mă duc la toaletă ca să nu mai joace la fel de bine... Sasha trăiește în propria lui lume.

În vestiar, cinci jucători au venit deja la mine și mi-au spus: 'Haide, Daniil, de ce nu joci corect (râde)?' Sasha, când pierde, poți găsi poate 25 de interviuri cu el spunând lucruri ciudate.

Când Diego (Schwartzman), cu care m-am certat la ATP Cup - și, sincer, eu am fost de vină - nu mă place la fel de mult după meci ca înainte, îmi pare rău. Este un jucător atât de drăguț și corect...

Dar Sasha nu este genul acela de jucător. Sasha nu este ca Diego, Casper (Ruud), Andrey (Rublev). Când spune că cineva nu joacă corect, te gândești: 'Bine, grozav. Uită-te în oglindă'. Să vedem, nu vreau să spun prea multe despre asta, pentru că cred că a vorbit chiar la finalul meciului și poate că a vorbit la cald.

Am văzut că (Sadio) Mane și (Leroy) Sane s-au certat imediat după un meci al lui Bayern în Liga Campionilor. După un meci, se pot întâmpla multe. Zverev a pierdut o partidă dificilă, servind de două ori pentru meci...

Dacă peste o săptămână va continua să spună toate astea, ei bine, mă voi duce la el în vestiar și îi voi spune: 'Hai să discutăm ce este în neregulă. Poate că nu vom mai vorbi niciodată și vom fi dușmani sau orice altceva'. Dar, deocamdată, nu prea îmi pasă.

Voi spune doar că nu am fost niciodată prieteni apropiați, poate doar la juniori. În discursurile sale de felicitare, a spus că este prieten cu mine și cu soția mea, ceea ce nu este absolut deloc așa” - Daniil Medvedev, citat de L'Equipe.

>> VIDEO Faza zilei - Daniil Medvedev și meciul său interminabil cu spectatorii

Strângerea de mână dintre Daniil Medvedev și Alexander Zverev

Strângerea de mână dintre Daniil Medvedev și Holger Rune