În acest sezon, Elena Rybakina a câștigat Indian Wells, iar la Australian Open și Miami a ajuns până în finală. Sportiva care reprezintă Kazahstan este jucătoarea momentului în circuitul WTA, iar campioana en-titre de la Wimbledon a precizat că este de acord cu revenirea rușilor și belarușilor la Grand Slamul de la All England Club.

Elena RybakinaFoto: Fuminori Ogane / AP / Profimedia

Elena Rybakina, de acord cu revenirea rușilor și belarușilor la Wimbledon 2023

Născută la Moscova, Elena reprezintă Kazhastan începând din 2018. La finalul turneului de la Miami (competiție unde a fost învinsă în finală de Petra Kvitova), Rybakina (23 de ani) a precizat că decizia organizatorilor britanici de a-i lăsa pe ruși și belaruși să participe la Wimbledon 2023 este una corectă.

„Au jucat aşa pentru toate turneele, aşa că (Wimbledon) a fost doar un Grand Slam la care nu li s-a permis. Deci cred că aşa joacă ele, fără steaguri naţionale. Cred că este decizia corectă” - Elena Rybakina, citată de News.ro.

În acest sezon, Rybakina are 16 victorii și 4 înfrângeri, adunând doar din premiile din tenis $2.516.459.

În antiteză cu Rybakina, Petra Kvitova a spus că nu este de acord cu revenirea rușilor și belarușilor la Wimbledon, ea fiind de partea Ucrainei în războiul pornit de Vladimir Putin.

>> Război în Ucraina, ziua 403: Toate evenimentele de duminică, 2 aprilie, sunt LiveText pe HotNews.ro.