​Petra Kvitova s-a calificat în finala turneului WTA 1000 de la Miami după ce a învins-o pe Sorana Cîrstea, iar la finalul meciului cu sportiva noastră dubla campioană de Grand Slam s-a declarat împotriva revenirii sportivilor din Rusia și Belarus la Wimbledon 2023.

Petra KvitovaFoto: SMG / Zuma Press / Profimedia

Petra Kvitova, împotriva revenirii rușilor și belarușilor la Wimbledon 2023

Campioană de Grand Slam la All England Club în 2011 și 2014, Kvitova s-a declarat împotriva deciziei recente a organizatorilor de la Wimbledon de a-i primi la al treilea Grand Slam al sezonului pe sportivii din Rusia și Belarus.

„Cred că nu ar trebui să li se permită să joace. După părerea mea, nu ar trebui să fie lăsaţi nici la Jocurile Olimpice. Deci sunt un pic de partea ucraineană în acest caz.

În primul rând, este sigur că sunt mereu împotriva războiului. Desigur, sunt mai îngrijorată de poporul şi jucătorii ucraineni.

Înţeleg că pentru Wimbledon a fost o perioadă dificilă anul trecut când nu a dat puncte pentru că ruşii şi bieloruşii nu au jucat.

Cred că Jocurile Olimpice există pentru că nu vrem război în lume. Acesta este ceea ce mă preocupă” - Petra Kvitova, citată de AFP, conform News.ro.

La ediția din 2022, jucătorii și jucătoarele din Rusia și Belarus nu au avut dreptul de a juca la Wimbledon din cauza războiului pe care Vladimir Putin îl duce contra Ucrainei.

Vineri, 31 martie, organizatorii de la Wimbledon au precizat că îi vor primi pe ruși și belaruși la turneul major londonez, dar sub steag neutru.

Petra Kvitova a completat că jucătorii nu au fost consultaţi cu privire la decizia organizatorilor de la Wimbledon şi că problema nu a fost discutată în vestiar.

După ce a trecut de Sorana Cîrstea, Petra Kvitova (12 WTA) se va duela pentru trofeul de la Miami cu Elena Rybakina (7 WTA), după ce campioana de la Wimbledon 2022 a învins-o pe Jessica Pegula (3 WTA), scor 7-6(3), 6-4.

Finala va avea loc sâmbătă, la ora 20:00 (ora României), meciul urmând să fie transmis pe canalele Digisport.

>> Război în Ucraina, ziua 402: Toate evenimentele de sâmbătă, 1 aprilie, sunt LiveText pe HotNews.ro.