Ons Jabeur, a doua favorită la câștigarea Australian Open, s-a calificat în turul al doilea al Grand Slamului de la Melbourne, dar meciul sportivei din Tunisia nu a fost unul lipsit de probleme (7-6(8), 4-6, 6-1).

Ons JabeurFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Ons Jabeur, calificare în turul al doilea de la AO - A doua favorită a comis 49 de erori neforțate

Cunoscută pentru jocul său variat, Ons nu a prins cea mai bună zi contra jucătoarei Tamara Zidansek (98 WTA - semifinalistă la Roland Garros în 2021).

În primul set, Jabeur a condus cu 4-1, dar și-a pierdut din ritm și i-a permis adversarei să revină pe tabelă. Jucătoarea din Tunisia s-a impus până la urmă cu mari emoții, dar după un tiebreak în care a fost nevoită să salveze trei mingi de set (10-8).

Setul al doilea a fost unul care i-a revenit slovenei (6-4), iar Ons a comis mai multe erori destul de ușoare pentru standardele sale ridicate.

Decisivul a fost unul în care Jabeur a făcut diferența de la retur: a fost agresivă, precisă, a lovit mingea din urcare și a făcut trei breakuri (6-1). Partida s-a încheiat după două ore și 17 minute.

Nu a fost însă genul de meci la capătul căruia Jabeur să fie foarte mulțumită (cu excepția victoriei, desigur).

A doua favorită a greșit nepermis de mult (49 de erori neforțate), a avut probleme în unele momente cu timingul pe execuții, iar procentajul punctelor câștigate pe primul serviciu a fost unul modest (63%).

De altfel, la finalul partidei Ons a recunoscut că nu a avut o zi grozavă și că va analiza împreună cu echipa ei evoluția mai puțin reușită de marți.

În turul al doilea de la AO, Ons Jabeur va da peste învingătoarea partidei dintre Alison Riske-Amritraj (49 WTA) și Marketa Vondrousova (86 WTA - finalistă la Roland Garros în 2019).

Australian Open 2023 are loc în perioada 16-29 ianuarie. Campionii en-titre sunt Ashleigh Barty (retrasă între timp din sportul de performanță) și Rafael Nadal.

S-ar putea să te intereseze și:

>> Ana Bogdan și-a concediat antrenorul după Australian Open: „Nu merită nici să-l mai salut vreodată”

>> Decizia luată de organizatorii de la Australian Open după ce un steag al Rusiei a fost arborat la meciul unei jucătoare din Ucraina

>> Fostă finalistă de Grand Slam, învinsă în doar 55 de minute