Novak Djokovic și Roger Federer au oferit de-a lungul anilor unele dintre cele mai spectaculoase și disputate meciuri de tenis, însă rivalitatea dintre cei doi jucători legendari va lua sfârșit odată cu retragerea elvețianului. După anunțul făcut joi de Mister Perfect, sârbul a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

Novak Djokovic si Roger FedererFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mesajul lui Novak Djokovic după anunțul retragerii lui Roger Federer din tenis

​Novak Djokovic și Roger Federer s-au întâlnit de 50 de ori: sârbul s-a impus de 27 de ori, iar elvețianul a câștigat 23 meciuri. Ultima confruntare a avut loc la Australian Open 2020, iar Nole s-a impus cu 7-6(1), 6-4, 6-3.

„Roger, este greu să văd această zi și să pun în cuvinte tot ceea ce am împărtășit împreună în acest sport. Peste un deceniu de momente și bătălii incredibile la care să ne gândim.

Cariera ta a dat tonul pentru ceea ce înseamnă să atingi excelența și să conduci cu integritate și echilibru. Este o onoare să te cunosc pe teren și în afara lui și pentru mulți alți ani de acum înainte.

Știu că acest nou capitol va rezerva lucruri extraordinare pentru tine, Mirka, copii, toți cei dragi ție, iar fanii lui Roger au încă multe de așteptat.

Din partea familiei noastre pentru a ta, vă dorim multă bucurie, sănătate și prosperitate în viitor. Abia aștept să îți sărbătorim realizările și să ne vedem la Londra” - Novak Djokovic, pe Instagram.

Djokovic și Federer vor face echipă la Laver Cup 2022 (23-25 septembrie).

Roger Federer face echipă cu marii săi rivali la Laver Cup

La Laver Cup 2022 (23-25 septembrie), Roger Federer va face echipă cu Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray, Casper Ruud și Stefanos Tsitsipas.

Echipa Europei se va duela în arena O2 din Londra cu Echipa Restului Lumii: Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schwartzman, Alex de Minaur, John Isner și Jack Sock.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Retragerea lui Roger Federer: Cifrele fabuloase ale unei cariere de excepție

Retragerea lui Federer: Wimbledon, cel mai frumos teatru al legendei

Mesajul special al lui Rafael Nadal după anunțul retragerii lui Roger Federer din tenis

Serena Williams, mesaj pentru Roger Federer: „Bine ai venit în clubul retrașilor” / Reacții din lumea sportului