​Organizatorii Laver Cup au confirmat vineri o premieră istorică în tenisul mondial: BIG 4 va face echipă la ediția din 2022, după ce Novak Djokovic a acceptat să joace alături de Rafael Nadal, Roger Federer și Andy Murray.

Novak Djokovic si Roger FedererFoto: Jim Young / AP - The Associated Press / Profimedia

BIG 4, echipă de vis la Laver Cup

Astfel, sârbul a confirmat participarea la competiția de pe 23-25 septembrie de la Londra, în O2 Arena.

El va juca împreună cu Nadal, Federer și Murray în echipa Europei (cei patru au cucerit în total 66 de titluri majore) și încă doi jucători care nu au fost încă selectați. Căpitanul va fi Bjorn Borg, căștigător a 11 Grand Slamuri.

„Este singura competiţie unde poţi juca în echipă cu băieţii cu care esti adversar în mod normal în competiţie, Rafa, Roger şi Andy. Va fi un moment absolut unic în istoria sportului nostru” - Novak Djokovic într-un comunicat dat publicităţii.

„Nici nu mi-aş fi imaginat să pot avea pe aceste patru legende ale sportului în aceeaşi echipă” - Bjorn Borg, care a câştigat toate cele patru ediţii de până acum.

Echipa Europei va înfrunta echipa Restului Lumii (condusă de John McEnroe).

Ultima echipă menționată îi va avea ca și componenți pe Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz și Diego Schwartzman (mai sunt trei locuri disponibile).

Novak Djokovic, șanse minime să joace la US Open

Novak Djokovic figurează pe lista jucătorilor înscriși la US Open 2022, însă organizatorii ultimului Grand Slam al anului au precizat că vor respecta legile Statelor Unite, care în acest moment nu permit persoanelor nevaccinate să intre în țară.

Câștigător a 21 de Grand Slamuri, Djokovic nu și-a putut apăra anul acesta titlul la Australian Open, fiind expulzat din țara gazdă a competiției din cauza faptului că nu s-a vaccinat anti-Covid.

Djokovic ar avea nevoie de o dispensă specială din partea Guvernului SUA pentru a ajunge la Flushing Meadows, însă șansele ca acesta să o obțină sunt minime.