​Serena Williams i-a urat lui Roger Federer bun venit „în clubul pensionarilor”, după ce ambii sportivi care au scris istorie în tenis au hotărât să părăsească terenul în același an. Anunțul făcut de marele campion elvețian a făcut înconjurul lumii, iar reacțiile nu au întârziat să apară.

Roger FedererFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Federer a anunțat că Laver Cup (23 - 25 septembrie) va fi ultimul eveniment la care va participa.

Reacții din lumea sportului după anunțul retragerii lui Roger Federer

Serena Williams: „Am vrut să găsesc modalitatea perfectă de a spune asta, când tu ai pus capăt acestui joc într-un mod atât de elocvent - perfect, aşa cum este cariera ta. Întotdeauna te-am admirat. Căile noastre au fost mereu asemănătoare. Ai inspirat nenumărate milioane de oameni - inclusiv pe mine - şi nu vom uita niciodată. Te aplaud şi aştept cu nerăbdare tot ce vei face în viitor. Bine ai venit în clubul pensionarilor. Şi mulţumesc pentru că eşti tu, Roger Federer”.

Billie Jean King: „Este campionul campionilor. Are cel mai complet joc din generaţia sa şi a cucerit inimile iubitorilor sportului din lumea întreagă cu rapiditatea sa incredibilă pe teren (...). A avut o carieră istorică cu amintiri care vor rămâne. Îţi dorim mult succes pe măsură ce îţi continui călătoria”.

Martina Navratilova: „Ce mesaj sincer, plin de dragoste, de viaţă, de speranţă, de pasiune şi de recunoştinţă. Exact ca tenisul pe care l-a jucat Roger şi care ne-a plăcut atât de mult. Mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc pentru toată magia”.

Rod Laver: „Mulţumesc pentru tot, Roger. Pe curând. Rocket”.

Andy Roddick: „Noroc, Roger. Mulțumesc pentru amintirile împărtășite, prietenul meu. A fost o onoare să împărtășim timp/experiențe pe cele mai consacrate terenuri din sportul nostru. Să vii cu vești. De asemenea, pare a fi un moment bun pentru a începe antrenamentele pentru Wimbledon (Evident, glumesc)”.

Darren Cahill: „Foarte puţini ar fi mai mândri de jucătorul şi persoana care ai devenit, Rog. Ce carieră! O inspiraţie, un lider, o legendă şi un model de urmat pentru toate noile generaţii. O lecţie de clasă! Toate cele bune Mirkăi şi familiei! Bravo, prietene”.

Wimbledon: „A fost o şansă să fim martorii călătoriei tale şi să te vedem devenind un campion în toate sensurile cuvântului (...). Tot ce putem spune este că îţi mulţumim, pentru amintiri şi pentru bucuria pe care ai dăruit-o atâtor oameni”.

WTA: „Definiţia măreţiei. Sfârşitul unei epoci. Mulțumim Serena Williams, mulțumim Roger Federer”.

Carlos Alcaraz: „Roger a fost unul dintre idolii mei și o sursă de inspirație! Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru sportul nostru” Încă mai vreau să joc cu tine! Îți doresc tot norocul din lume pentru ce va urma”.

Iga Swiatek: „Vreau doar să îți mulțumesc pentru tot ceea ce ai făcut și pentru tot ceea ce reprezinți pentru sportul nostru. A fost un privilegiu să fiu martoră a carierei tale. Îți doresc toate cele bune”.

John Isner: „Unele dintre cifrele lui Federer sunt imposibil de depășit (23 de semifinale de Grand Slam consecutive, de exemplu), dar impactul său asupra tenisului depășește cu mult ceea ce a realizat pe teren. Mulțumesc pentru tot, RF”.

Juan Martin Del Potro: „Roger, de unde să începem? A fost un privilegiu să fim martori la călătoria ta și să te vedem devenind un campion în toate sensurile cuvântului. Ne va fi atât de dor să te vedem pe terenurile noastre, dar tot ce putem spune deocamdată este că îți mulțumim, pentru amintirile și bucuria pe care le-ai oferit atâtor oameni”.

Lionel Messi: „Un geniu, unic în istoria tenisului și un exemplu pentru orice sportiv. Îți urez tot binele din lume în noua etapă a vieții tale. Ne va fi dor să te urmărim pe teren jucând tenisul care ne-a bucurat, Roger”.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Roger Federer și-a anunțat retragerea din tenis - Care va fi ultima competiție din cariera elvețianului

Mesajul special al lui Rafael Nadal după anunțul retragerii lui Roger Federer din tenis

Retragerea lui Roger Federer: Cifrele fabuloase ale unei cariere de excepție

Retragerea lui Federer: Wimbledon, cel mai frumos teatru al legendei