Roger Federer a anunțat că va spune adio tenisului după Laver Cup 2022, iar Rafael Nadal a avut un mesaj emoționant pentru cel care i-a fost rival pe teren, dar prieten în afara acestuia.

Roger Federer si Rafael NadalFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal, mesaj special după ce Roger Federer și-a anunțat retragerea din tenis

Rafael Nadal și Roger Federer s-au întâlnit de 40 de ori: ibericul s-a impus de 24 de ori, iar elvețianul a câștigat 16 meciuri. Ultima confruntare a avut loc la Wimbledon 2019, iar Fedex s-a impus cu 7-7(3), 1-6, 6-3, 6-4.

„Dragă Roger, prietenul și rivalul meu.

Mi-aș fi dorit ca această zi să nu fi venit niciodată... este o zi tristă pentru mine personal și pentru sportivii din întreaga lume. Ți-am spus-o când am vorbit și acum a venit.

A fost o plăcere, dar și o onoare și un privilegiu să împart toți acești ani cu tine, trăind atât de multe momente extraordinare pe teren și în afara lui.

Vom avea multe alte momente de împărtășit împreună în viitor, mai sunt multe lucruri de făcut împreună, știm asta.

Deocamdată, îți doresc cu adevărat toată fericirea alături de soția ta, Mirka, de copiii tăi, de familia ta și să te bucuri de ceea ce ai în față. Ne vedem la Londra, la Laver Cup” - Rafael Nadal, pe Instagram.

Nadal și Federer vor face echipă la Laver Cup 2022 (23-25 septembrie).

Toni Nadal, întristat de anunțul retragerii lui Roger Federer

Toni Nadal, cel care l-a antrenat pe Rafa și l-a ajutat să devină rivalul lui Roger Federer, consideră că tenisul pierde unul dintre cei mai mari jucători din istorie odată cu retragerea elvețianului.

„Tocmai am aflat vestea retragerii lui Roger Federer. Cea mai mare legendă a tenisului mondial. Ne va lăsa nouă, fanilor tenisului, un mare gol, dar și o mare moștenire” - Toni Nadal, pe Instagram.

Unchiul lui Rafa a comentat retragerea lui Federer și pentru site-ul RMC Sport: „Rafael nu ar fi fost atât de puternic fără Roger. De fiecare dată trebuia să-şi ridice nivelul. Împreună cu Djokovic, fiecare a făcut ca nivelul celuilalt să evolueze. Este o zi foarte proastă pentru toţi cei care iubesc tenisul. Am un băiat care îl admira pe Federer, aştepta să revină şi acum ştim că e ultimul său meci. Avea combinaţia perfectă între eficacitate şi clasă”.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Roger Federer și-a anunțat retragerea din tenis - Care va fi ultima competiție din cariera elvețianului

Retragerea lui Roger Federer: Cifrele fabuloase ale unei cariere de excepție

Retragerea lui Federer: Wimbledon, cel mai frumos teatru al legendei