Martina Navratilova, câștigătoare a 18 Grand Slamuri, a analizat în detaliu circuitul feminin înaintea US Open 2022 și a ales câteva jucătoare pe care le consideră capabile să câștige titlul la Flushing Meadows (a vorbit și despre Simona Halep).

Martina NavratilovaFoto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

Simona Halep, o persoană prea liniștită pentru New York

Fosta mare jucătoare a enumerat mai multe jucătoare în formă, iar despre Simona Halep a afirmat că jocul și personalitatea acesteia nu sunt perfect compatibile cu New York, astfel că româncei îi va fi greu să se impună la ultimul Grand Slam al anului (însă nu a exclus această posibilitate).

„Este o nebunie cum este tenisul feminin în acest moment. Câștigătoarea, oricare ar fi ea, nu va surprinde pe nimeni. Cred că sunt multe jucătoare de tenis capabile să reușească și cea care va fi cea mai inspirată va fi victorioasă. Mi se pare foarte posibil să vedem o nouă campioană.

Dacă ar trebui să aleg câteva nume, aș rămâne cu Madison Keys și Cori Gauff. Cred că (Jessica) Pegula nu are o armă evidentă și asta o face să treacă neobservată, dar este foarte constantă, se mișcă bine și lovește mingea. În ceea ce o privește pe (Maria) Sakkari, cred că este o luptătoare, dar joacă prea strâns, suprasolicitată fizic și, emoțional, chiar pune prea multă intensitate. În tenis trebuie să joci intens, dar și să te simți liber și relaxat.

Simona Halep lovește bine mingea, dar terenurile de aici sunt rapide. La New York a avut probleme cu mulțimea, cu toată atmosfera din New York. Este mai degrabă o persoană liniștită, potrivită pentru Wimbledon sau Roland Garros. Da, este cu siguranță o posibilitate (n.r. să câștige turneul), fără îndoială.

(n.r. despre Emma Răducanu) Nu este ușor să petreci un sezon întreg schimbând antrenori și asumându-ți filosofii diferite. Procesarea tuturor informațiilor care vor fi ajuns la tine va fi complicată, dar nu exclud să reediteze titlul aici.

Aș spune că Daria Kasatkina este foarte periculoasă și cred că Jil Teichmann trebuie urmărită cu atenție. De asemenea, trebuie luată în calcul și Petra Kvitova, care a arătat un nivel foarte bun la Cincinnati, deși de obicei îi este greu să joace în medii umede. Îmi place cum concurează Caroline Garcia, poate să obțină un rezultat bun aici” - Martina Navratilova, pentru WTA.

În primul tur de la US Open 2022, Simona Halep, semifinalistă a ediției din 2015 și favorită 7, va juca împotriva sportivei Daria Snigur (124 WTA - Ucraina). Partida ar putea începe undeva în jurul orei 20:00 (al doilea meci de pe arena Louis Armstrong) și va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport.

US Open 2022 va avea loc în perioada 29 august - 11 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi LiveText pe HotNews.ro.

S-ar putea să te mai intereseze și:

EXCLUSIV Mats Wilander și șansele Simonei Halep de a câștiga US Open - Diferențele dintre Darren Cahill și Patrick Mouratoglou

Martina Navratilova și retragerea Serenei Williams: Dezamăgirea pe care o va avea câștigătoarea a 23 de Grand Slamuri