Rafael Nadal a efectuat luni primul antrenament pe iarbă, la Mallorca. Campionul de la Roland Garros nu a anunțat încă dacă va participa la Wimbledon (27 iunie - 10 iulie) după ce s-a confruntat cu grave probleme de sănătate în ultima perioadă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Campionul spaniol, cu 22 de titluri de Grand Slam în palmares, a dezvăluit că a trebuit să joace la Roland Garros cu piciorul anesteziat, însă nu este pregătit să repete experienţa la Wimbledon, turneu pe care l-a câştigat de două ori, în 2008 şi 2010, dar la care nu a participat în 2021.

Nadal a început marţea trecută, la două zile după triumful de la Roland Garros, un „tratament cu radiofrecvenţă pulsată", care adoarme „nervii din regiunea accidentării de care suferă", conform purtătorului său de cuvânt.

Rafael Nadal, primul antrenament pe iarbă în vederea participării la Wimbledon 2022

Nadal a efectuat câteva exerciţii fizice în timpul unei scurte şedinţe de pregătire cu porţile închise, la Mallorca Country Club din Santa Ponca, unde va avea loc începând de duminică turneul ATP 250 de la Mallorca.

Jucătorul iberic a prevăzut să crească gradual intensitatea antrenamentelor sale pe iarbă în cursul acestei săptămâni.

În funcţie de starea piciorului său stâng, el va lua o decizie în privinţa participării sale la Grand Slam-ul londonez.

Nadal suferă de mai mulţi ani de sindromul Muller-Weiss, o maladie degenerativă şi incurabilă, care produce deformarea unuia dintre oasele piciorului, conform Agerpres.

Toni Nadal, unchiul și fostul antrenor al marelui campion iberic, a declarat zilele trecute că Rafael Nadal va evolua la Wimbledon 2022, în ciuda problemelor de sănătate din ultima perioadă.