A câștigat turneul de la Roland Garros pentru a 14-a oară, dar a spus că nu va participa la Wimbledon dacă va fi nevoit să facă din nou injecții pentru calmarea durerilor de la piciorul stâng.

Rafael Nadal si trofeul de la Roland GarrosFoto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal va juca la Wimbledon 2022

Toni Nadal, unchiul și fostul antrenor al marelui campion iberic, a venit cu noutăți în legătură cu participarea lui Rafael Nadal la Grand Slamul de la All England Club.

Rafa tocmai a început un nou tratament pentru problemele cauzate de sindromul Muller-Weiss, iar rezultatele par cel puțin pe moment satisfăcătoare („va fi o injecție cu radiofrecvență pe nerv și vom încerca să-l ardem puțin” - Rafa Nadal).

Toni a vorbit pentru TennisNet despre posibila participare a lui Rafa la Wimbledon.

„Da, Rafael va juca la Wimbledon. La început a spus: Mă doare tot corpul. Ieri însă când am vorbit cu el a spus că se simte mult mai bine.

El vrea să se antreneze. Și dacă va avea o șansă cât de mică, va juca la Wimbledon. Va începe antrenamentele de luni” - Toni Nadal.

Rafa Nadal nu se va opera - O va face după ce se retrage din sportul de performanță

Fostul antrenor al lui Rafa a adus în discuție și posibilitatea ca nepotul său se opereze. Va scăpa de dureri, dar nu există o garanție că va mai putea juca la nivel înalt.

În aceste condiții, Rafa nu se va opera acum, acest lucru fiind posibil după ce își va încheia cariera de sportiv profesionist.

În vârstă de 36 de ani, Nadal a câștigat în acest an cele două turnee de Grand Slam care s-au disputat: Australian Open și Roland Garros.

Zestrea ibericului în ceea ce privește turneele majore a ajuns la 22, un record. Nadal este urmat îndeaproape de Roger Federer și Novak Djokovic (ambii cu câte 20 de Grand Slamuri câștigate în carieră).

  • Rafael Nadal are 92 de titluri de simplu cucerite în carieră, 22 dintre acestea fiind de Grand Slam (un record).
  • Nadal a câștigat Roland Garrosul de 14 ori: 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020 și 2022.

Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 27 iunie - 10 iulie, la All England Club. Campionul en-titre și marele favorit la cucerirea trofeului din 2022 este Novak Djokovic.