Rafael Nadal a dezvăluit că a fost nevoit să facă multiple injecții la picior pentru a juca fără dureri la Roland Garros, acolo unde a cucerit recent al 22-lea Grand Slam al carierei. După finală, ibericul a început un nou tratament și a fost filmat în cârje la Mallorca.

Rafael NadalFoto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal și-a trecut în palmares al 14-lea titlu la Roland Garros și al 22-lea de Grand Slam (un record), după ce l-a învins fără probleme pe norvegianul Casper Ruud (8 ATP), scor 6-3, 6-3, 6-0, în finala disputată duminică pe Philippe Chatrier.

Spaniolul a recunoscut că s-a confruntat cu mari probleme de sănătate din cauza sindromul Muller-Weiss. El a fost nevoit să facă injecții constant la Roland Garros pentru a putea juca fără dureri.

Rafael Nadal, în cârje după un nou tratament

Rafael Nadal a sosit în cârje la Mallorca după prima sesiune din noua terapie încercată la Barcelona în speranța că îi va rezolva problemele de sănătate generate de sindromul Muller-Weiss.

Ibericul a explicat în ce constă noul tratament, susținând că dacă nu funcționează ar putea alege calea unei intervenții chirurgicale, conform Eurosport.

„Va fi o injecție cu radiofrecvență pe nerv și vom încerca să-l ardem puțin. Să creez impactul pe care îl am acum asupra nervului pentru o perioadă lungă de timp.

Dacă funcționează, voi continua. Dacă asta nu funcționează, atunci va fi o altă poveste.

Și apoi trebuie să-mi răspund, trebuie să mă întreb dacă sunt gata să fac un lucru major fără a fi sigur că lucrurile merg corect, de exemplu, o intervenție chirurgicală majoră care nu îmi garantează că voi putea fi din nou competitiv.

Deci, să facem pas cu pas, așa cum am făcut toată cariera mea de tenis" - Rafael Nadal.

Deși vrea să participe la Wimbledon 2022, Nadal va fi nevoit să vadă dacă problemele sale de sănătate se vor ameliora.