După ce a fost învins de Rafael Nadal în sferturi la Roland Garros, Novak Djokovic va pierde prima poziție în clasamentul ATP. În cel mai rău scenariu posibil pentru sârb, acesta va ocupa locul patru începând din 13 iunie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Principal favorit la câștigarea Grand Slamului de la Roland Garros și campion en titre pe zgura pariziană, Nole a cedat în patru seturi, scor 2-6, 6-4, 2-6, 6-7(4) în fața lui Nadal, după un meci epic de patru ore și 12 minute.

În urma înfrângerii de pe Philippe Chatrier, Nole va pierde din nou în 2022 prima poziție în clasamentul ATP.

Novak Djokovic, detronat din fotoliul de lider de Zverev sau Medvedev

Sârbul a început turneul cu 8.660 de puncte, iar în clasamentul live are 8.770 de puncte.

Începând cu 13 iunie (atunci când se va actualiza clasamentul ATP după Roland Garros), când i se vor scădea 1.640 de puncte pentru că nu și-a apărat titlul cucerit la Paris, Nole va pierde locul 1 ATP.

Deși a fost eliminat în turul al patrulea la Paris, Medvedev îl poate detrona pe Nole. Rusul va avea 7.800 de puncte pe 13 iunie, care-l pot duce pe primul loc.

Cu toate acestea, Medvedev poate fi întrecut de Alexander Zverev în clasamentul ATP. Germanul poate deveni lider mondial dacă cucerește trofeul.

Cel mai rău scenariu pentru Djokovic: Locul patru în clasamentul ATP

Rafael Nadal, care îl înfruntă pe Zverev în penultimul act la Roland Garros, îl va depăși și el pe Nole dacă se impune pe zgura pariziană.

Rezultatul ar fi unul dezastruos pentru Djokovic în condițiile în care ibericul câștigă competiția din capitala Franței.

El ar fi în aceste condiții depășit în clasament atât de Medvedev (1 ATP, 7.800 de puncte), cât și de Nadal (2 ATP, 7.165 de puncte) și Zverev (3 ATP, 7.025 de puncte).