​Rafael Nadal și Novak Djokovic au oferit un adevărat recital în noaptea de marți spre miercuri, cei doi mari rivali având pasaje fantastice de meci pe Philippe Chatrier. Ibericul a avut câștig de cauză la capătul unui meci care a ridicat în picioare în mai multe rânduri asistența în noaptea târzie de la Paris.

Rafael Nadal vs Novak DjokovicFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

După patru ore și 12 minute de tenis spectaculos, Nadal a câștigat în patru seturi, scor 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4).

De știut: Confruntarea de pe Philippe Chatrier s-a terminat la ora locală 01:15 (02:15 în România).

Cotat cu șansa a doua, Rafa a arătat încă o dată că este atât de greu de învins pe zgura pariziană, suprafață unde a cucerit 13 dintre cele 21 de Grand Slamuri ale carierei.

De știut:

  • Aceasta a fost victoria cu numărul 110 a lui Rafael Nadal pe zgura de la Roland Garros. Ibericul a pierdut doar trei meciuri.
  • În urma meciului de miercuri, sârbul conduce cu 30-29 în meciurile directe cu ibericul. Totuși, Nadal a câștigat 8 confruntări la Roland Garros, în timp ce Djokovic s-a impus doar în două.

Vor avea loc miercuri în sferturile de la Roland Garros

Andrey Rublev (7 ATP) - Maric Cilic (23 ATP)

Casper Ruud (8 ATP) - Holger Rune (40 ATP).

Rezumatul partidei dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic:

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.