Rafael Nadal a reușit să treacă de rivalul Novak Djokovic în sferturile Roland Garros la finalul unei partide spectaculoase. După cele peste patru ore de joc, ibericul a vorbit despre greutățile înfruntate de el în ultimele trei luni, cât și despre secretul din spatele succesului contra liderului mondial.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rafael Nadal a făcut un pas uriaș spre titlul cu numărul 14 de la Roland Garros, după ce a trecut în sferturile de finală de Novak Djokovic, marele său rival și campion en-titre pe zgura de la Paris.

Ibericul a obținut calificarea după patru ore și 12 minute de joc, scor 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4).

Rafael Nadal și secretul din spatele succesului cu Novak Djokovic de la Roland Garros

După meciul din sferturile Grand Slamului francez, Nadal a recunoscut că a trecut printr-o perioadă foarte dificilă, dar echipa sa a fost principalul motiv pentru care a ieșit victorios din confruntarea cu liderul mondial ATP, conform News.ro.

„Este un meci special să joci împotriva lui Novak. Am simţit emoţii pentru că în ultimele trei luni şi jumătate, singurul lucru pe care îl pot spune este că nu a fost uşor.

Nu am de gând să vorbesc despre tot ceea ce am trăit în ultimele câteva luni, pentru că trebuie să merg mai departe, dar este adevărat că au fost trei luni ciudate cu tot ceea ce s-a întâmplat cu mine.

Dar echipa m-a ajutat să merg mai departe, să continui, asta face ca acest meci să fie, fără îndoială, foarte special.

La Roma, am spus că medicul meu va fi aici cu mine. Doctorul este aici. Ceea ce înseamnă că există lucruri care pot fi făcute şi care pot ajuta.

Nu este momentul să vorbim despre asta. V-am spus că vom vorbi despre asta după ce se termină turneul pentru mine.

Oricum, adun tot ce am la dispoziţie pentru a încerca să joc acest turneu în cele mai bune condiţii posibile.

Nu ştiu ce se va întâmpla după aceea, sincer să fiu. Dar aici, oricum, cred că mă voi descurca” - Rafael Nadal.

Rafael Nadal și publicul care l-a purtat spre victoria în fața lui Novak Djokovic

„Publicul a fost incredibil, încă de la începutul turneului. De fapt, nu ştiu ce să spun. Cred că ei ştiu că nu voi mai fi aici, cum să spun, pentru mult, mult timp.

Aşa că este greu de descris să joc aici, în cel mai important loc pentru mine şi să simt sprijinul publicului. Vreau să le mulţumesc.

Încă nu am câştigat nimic. Mi-am oferit posibilitatea ca peste două zile (n.r. - vineri) să mă întorc şi să joc o semifinală la Roland Garros, ceea ce înseamnă foarte mult pentru mine.

Am experienţă, nu sunt genul de persoană care are suişuri şi coborâşuri, montagne russe. Sunt încă stabil din punct de vedere emoţional, aşa că vom vedea cum va fi.

Mă bucur de ziua de azi pentru că a fost o noapte minunată pentru mine, fără îndoială, plină şi de emoţii.

Mâine (miercuri - n.r.) voi începe să mă concentrez pe ceea ce trebuie să fac pentru a fi gata pentru semifinale. Obiectivul principal pentru mine este să mă concentrez pe nivelul meu de joc, cel pe care l-am jucat astăzi (n.r. - marţi)” - Rafael Nadal.

Pentru un loc în marea finală, Rafael Nadal se va duela cu Alexander Zverev, după ce germanul a trecut de spaniolul Carlos Alcaraz.

Aceasta a fost victoria cu numărul 110 a lui Rafael Nadal pe zgura de la Roland Garros. Ibericul a pierdut doar trei meciuri.​