Simona Halep a învins-o categoric pe favorita gazdelor, Paula Badosa, iar presa iberică a lăudat-o la unison pe fosta lideră WTA. „Badosa, doborâtă de versiunea de campioană a lui Halep”, a titrat Mundo Deportivo.

Simona HalepFoto: Atilano Garcia/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Halep, victorie clară cu Badosa - Presa iberică o laudă pe româncă

Jurnaliștii iberici au avut cuvinte de laudă la adresa Simonei Halep după ce sportiva noastră a trecut fără nicio emoție de Paula Badosa.

„Badosa, doborâtă de o versiune de campioană a lui Halep. A doua jucătoare a lumii și semifinalistă la ediția de anul trecut, Paula a spus adio în turul secund, după ce s-a izbit de o o Simona Halep care a arătat ca o campioană” - Mundo Deportivo.

„Paula Badosa spune adio turneului de la Madrid și locului secund din clasamentul WTA. După retragerea Igăi Swiatek, Paula Badosa a devenit principala favorită, un statut dificil de gestionat, mai ales când joci acasă” - Marca.

„Paula Badosa, cu ochii sticloși, aproape să izbucnească în plâns”, au notat gazetarii de la AS după înfrângerea Paulei contra Simonei.

„Cu ochii sticloși, aproape să izbucnească în plâns. Așa a părăsit Paula Badosa turneul de la Madrid, în turul doi, după ce anul trecut a fost semifinalistă.

Ea pierde 325 de puncte și locul doi în clasamentul WTA. Vinovată este Simona Halep, imposibil de depășit, care a câștigat 6-3, 6-1 într-o oră și 16 minute” - AS.com.

După o oră și 16 minute, Halep a trecut de Badosa în două seturi, scor 6-3, 6-1.

În optimi, Simona va da peste Cori Gauff (SUA, 16 WTA și favorită 14), care a trecut de Yulia Putintseva (Kazahstan, 44 WTA), scor 6-1, 2-6, 6-4.

Simona Halep, traseul virtual de la WTA Madrid

Turul I - 6-2, 6-3 vs Shuai Zhang

Turul II - 6-3, 6-1 vs Paula Badosa

Optimi - Coco Gauff

Sferturi - Ons Jabeur

Semifinale - Victoria Azarenka

Finală - Maria Sakkari / Garbine Muguruza.

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 28 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $6.575.560, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.

S-ar putea să te intereseze și:

Paula Badosa și superioritatea Simonei Halep - Iberica a explicat lacrimile de pe teren

Simona Halep, reacție moderată după ce a învins-o categoric pe Paula Badosa la WTA Madrid