Vineri a avut loc tragerea la sorți a tabloului de concurs de la ATP Madrid, iar Rafael Nadal se află pe aceeași parte cu Carlos Alcaraz (senzația momentului în tenisul mondial) și Novak Djokovic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rafael Nadal, Carlos Alcaraz și Novak Djokovic, pe aceeași parte de tablou la ATP Madrid

Dacă favoriții își vor respecta statutul, atunci în sferturi am putea avea un super meci între Rafael Nadal (de cinci ori câștigător la Caja Magica) și Carlos Alcaraz, senzația momentului în tenisul masculin.

În semifinale, pe Rafa l-ar putea aștepta Novak Djokovic, principalul favorit la câștigarea trofeului de la Caja Magica.

Pe partea inferioară de tablou ne-am putea aștepta la o semifinală între Stefanos Tsitsipas (campion la Monte Carlo) și Alexander Zverev.

Până la a ajunge la super meciurile de mai sus, trebuie spus că Nadal va avea liber în primul tur, iar mai apoi va da peste învingătorul partidei dintre Miomir Kecmanovic și Alexander Bublik.

Cum arată tabloul masculin de simplu de la ATP Madrid 2022:

Nadal, 20 de victorii și o singură înfrângere în 2022

Rafa a suferit o accidentare la Indian Wells, fisură de stres la a treia coastă stângă, iar din cauza acestei probleme a ratat participarea la Monte Carlo și la Barcelona.

Nadal a pierdut ultimul meci disputat în circuitul ATP, finala de la Indian Wells jucată cu Taylor Fritz. Este de fapt singura înfrângere suferită până acum de iberic în 2022.

Rafa s-a impus în acest an la Melbourne Summer Set, Australian Open și Acapulco (toate pe hard), având 20 de victorii și o înfrângere. Total din premii: $3.120.355.