Taylor Fritz (20 ATP) a furnizat surpriza zilei și a câştigat turneul de la Indian Wells, doar al doilea al carierei, după ce l-a învins în două seturi pe Rafael Nadal.

HotNews.roFoto: Hotnews

Americanul Fritz s-a impus după două ore și șapte minute de joc, scor 6-3, 7-6(5). Astfel, seria de victorii consecutive a lui Rafael Nadal în 2022 s-a oprit la 20.

Finala din deșertul californian a fost una neobișnuită, ambii jucători acuzând probleme medicale încă dinaintea acesteia: Nadal a jucat fiind accidentat la pectoralul stâng, iar Fritz a avut probleme la gleznă.

Pe parcursul competiției, Taylor Fritz (24 ani) a mai trecut de Jaume Munar (99 ATP), Alex De Minaur (31 ATP), Miomir Kecmanovic (61 ATP) și Andrey Rublev (7 ATP).

De știut:

  • Fritz mai are în palmares doar titlul de la Eastbourne (2019). Acesta a pierdut alte cinci finale: Memphis (2016), Los Cabos, Atlanta (2019), Acapulco (2020) și Sankt Petersburg (2021).
  • În acest sezon, Nadal a câștigat trei trofee: Melbourne Summer Set, Australian Open (al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră) și Acapulco.
  • Învins de Fritz la Indian Wells, Nadal nu a reușit să îl egaleze pe Novak Djokovic la titlurile de Masters câștigate în carieră (sârbul are 37, un record absolut).
  • A fost a cincea finală pe care Rafa a disputat-o la Indian Wells (s-a impus la edițiile din 2007, 2009 şi 2013).
  • Grație succesului de la Indian Wells, Taylor Fritz face un salt de șapte poziții în ierarhia ATP (va ocupa locul 13, cea mai bună clasare din carieră). De cealaltă parte, Rafael Nadal va urca pe locul al treilea.

Taylor Fritz și Rafael Nadal, spectacol la Indian Wells: