Rafael Nadal a ajuns în Spania după finala pierdută la Indian Wells și a mers direct la medic pentru a vedea natura problemelor pe care le-a întâmpinat la turneul din deșertul californian. Veștile nu sunt deloc bune pentru iberic, acesta fiind nevoit să ia o pauză de câteva săptămâni, transmite Marca.

Rafael NadalFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

La Barcelona, Nadal a fost consultat de Dr. Angel Ruiz-Cotorro, iar verdictul acestuia l-a întristat pe fostul lider al ierarhiei ATP: este vorba de o fisură de stres la a treia coastă stângă.

Rafa va fi nevoit să ia o pauză de patru până la șase săptămâni, ceea ce înseamnă că va rata o parte importantă din sezonul de zgură, cel care va debuta la Monte Carlo pe 10 aprilie.

În aceste condiții, Nadal va rata turnee importante din sezonul de zgură: Monte Carlo (10-17 aprilie - Masters), Barcelona (16-24 aprilie - ATP 500) și Madrid (1-8 mai - Masters).

Rafa, trist după încă o accidentare

Nadal traversa o perioadă incredibilă, cu 20 de victorii consecutive în acest sezon. Ibericul nu a fost în apele sale în finala cu Taylor Fritz, una în care a spus că a avut probleme în a respira corespunzător (a avut dureri).

"Nu e o veste bună şi nu mă aşteptam la asta. Sunt trist pentru că după începutul bun de sezonul pe care l-am avut, am ajuns într-o parte foarte importantă a anului cu senzaţii foarte bune şi cu rezultate bune.

Dar mereu am avut acel spirit de luptă şi perfecţionare şi ceea ce voi face este să am răbdare şi să muncesc din greu pentru recuperarea mea. Încă o dată aş vrea să mulţumesc tuturor pentru sprijinul acordat" - Rafael Nadal.

În lumina noilor evenimente, Nadal ar rămâne cu un singur turneu pregătitor pentru Roland Garros (22 mai - 5 iunie), cel de la Roma (8-15 mai, Masters).

În acest sezon, Nadal are 20 de victorii și o singurăînfrângere (cu Taylor Fritz în finala de la Indian Wells). Rafa a câștigat următoarele turnee în 2022: Melbourne Summer Set (ATP 250), Australian Open (Grand Slam) și Acapulco (ATP 500).