Alexander Zverev, numărul trei mondial, a vorbit despre incidentul de la turneul ATP Acapulco, acolo unde a dat cu racheta în scaunul arbitrului partidei de dublu la care lua parte și l-a jignit pe acesta. Germanul susține că ceea ce a făcut a fost "cea mai mare greșeală din viața lui și cel mai greu moment al carierei".

Alexander ZverevFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Alexander Zverev a fost eliminat din proba de dublu a turneului de la Acapulco (a făcut pereche cu Marcelo Melo), iar la finalul partidei și-a vărsat nervii pe arbitrul de scaun.

După ce l-a jignit și a lovit cu racheta în scaunul acestuia, germanul a fost eliminat de la turneul de categorie ATP 500 și a fost amendat cu 40.000 de dolari.

În urma anchetei inițiate de instanţa tenisului profesionist masculin (ATP), Alexander Zverev a primit o amendă suplimentară de 25.000 de dolari şi o suspendare de opt săptămâni din toate competiţiile organizate de ATP.

Alexander Zverev: "Cu toții greșim"

Sportivul german a rememorat evenimentul, susținând că situația a fost una stresantă, dar că face progrese pentru ca ceea ce s-a întâmplat să nu se mai repete niciodată, conform BBC Sport.

"Încă este un moment sensibil pentru mine. Gândindu-te la el în timpul antrenamentelor nu este ușor. Cu toții facem greșeli. Sunt om și am greșit, dar vă pot garanta că nu voi mai face așa ceva niciodată. A fost cel mai prost moment al vieții mele.

Încerc să meditez la ceea ce am făcut, să repar comportamentul detrimental. Sunt un jucător care dă totul pe teren. Probabil alți jucători de top, puși în fața unei eliminări într-un meci de dublu, n-ar fi avut mari probleme să piardă.

Nu aș fi rănit pe nimeni niciodată. Dacă voi mai face vreodată așa ceva, voi fi exclus. Dacă greșeala mea se va repeta, au tot dreptul să facă asta. Ar însemna că nu am învățat nimic. Cred totuși că fiecare om din lumea asta merită o a doua șansă" - Alexander Zverev.

Amenda şi suspendarea germanului Zverev sunt condiţionate de o perioadă de probaţiune ce se va încheia pe 22 februarie 2023 (un an după incident), în care jucătorul nu trebuie să comită altă încălcare a codului disciplinar.

Serena Williams și dublul standard din tenis - Legătura cu ieșirea nervoasă a lui Alexander Zverev