Alexander Zvereva fost descalificat la finalul lunii februarie de la turneul de la Acapulco după ce a dat cu racheta în scaunul arbitrului partidei de dublu la care lua parte. Serena Williams susține că, dacă ea ar fi avut o ieșire nervoasă similară, ar fi fost trimisă la închisoare, acuzând dublul standard din tenis.

Serena WilliamsFoto: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Alexander Zverev a fost eliminat din proba de dublu a turneului de la Acapulco (a făcut pereche cu Marcelo Melo), iar la finalul partidei și-a vărsat nervii pe arbitrul de scaun.

După ce l-a jignit și a lovit cu racheta în scaunul acestuia, germanul a fost eliminat de la turneul de categorie ATP 500 și a primit mai multe sancțiuni.

Serena Williams consideră că există un dublu standard, iar pedeapsa primită de sportivul german este departe de a fi dură.

"Este clar un dublu standard. Dacă eu aș fi făcut asta, probabil aș fi fost trimisă la închisoare. Chiar nu glumesc când afirm asta" - Serena Williams.

Multipla câștigătoare de Grand Slam a primit o perioadă de probațiune de doi ani și a fost amendată cu 175.000 de dolari în 2009, după ce a jignit o arbitră de linie la US Open, conform Reuters.