Horia Tecău, care a jucat la finalul săptămânii trecute ultimul meci de tenis din cariera sa, va fi căpitanul nejucător al echipei feminine de Billie Jean King Cup, fostă FedCup.

Simona Halep si echipa de FedCup a RomanieiFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Anunțul a fost făcut de Răzvan Itu, directorul general al Federației Române de Tenis, pentru Telekom Sport.

"Am reuşit şi l-am determinat să devină căpitanul echipei de Cupa Federaţiei. Da, va fi căpitanul nejucător pentru următorii 3 ani. El va fi alături de federaţie şi va fi alături de fete, le va îndruma pe fete la următorul meci din Polonia.

(n.r. - despre cum va fi colaborarea cu Simona Halep) Extraordinară, deja el a luat legătura cu toate fetele, deja vorbeşte de o săptămână cu ele. Şi având în vedere că le şi cunoaşte foarte bine, au un respect deosebit pentru el" - Răzvan Itu.

Tecău a jucat ultimul meci sâmbătă, alături de Marius Copil, la Marbella. Cei doi au învins perechea formată din Alejandro Davidovich Fokina/Pedro Martinez, scor 7-6 (2), 6-4, dar România a pierdut întâlnirea cu Spania, scor 1-3.

În vârstă de 37 de ani, Tecău şi-a anunţat retragerea la finalul sezonului trecut, dar a acceptat să joace un ultim meci în Cupa Davis.

Monica Niculescu a fost căpitan al echipei României de Billie Jean King Cup la întâlnirea cu Italia, pierdută în aprilie 2021, scor 1-3, la Cluj-Napoca.

În urma acestui eşec, echipa tricoloră a retrogradat în Grupa I a Zonei Euro-africane, însă ITF a decis ca România să revină în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup şi să joace în calificările pentru Turneul Final, după câteva schimbări făcute în programul competiţiei, potrivit News.ro.

Polonia va fi adversara României pe 15-16 aprilie, confruntare în urma căreia se va stabili echipa ce va merge la Turneul Final. Tricolorele vor juca în deplasare.

Citește și: