Marius Copil (261 ATP) a fost învins de Roberto Bautista Agut (15 ATP) la Marbella, sâmbătă, astfel că Spania s-a calificat la turneul final al Cupei Davis, trecând de naționala României cu scorul de 3-1.

HotNews.roFoto: Hotnews

Roberto Bautista Agut a câștigat partida cu Marius Copil în două seturi, 6-4, 6-3. Meciul a durat o oră și 30 de minute. Ibericul l-a învins vineri, în primul meci al duelului Spania - România, pe Gabi Boitan.

A doua confruntare a fost tranșată de Carlos Alcaraz în două seturi, vineri, contra lui Marius Copil.

Unica victorie a României a fost obținută, sâmbătă, de perechea Marius Copil / Horia Tecău în fața lui Alejandro Davidovich Fokina și Pedro Martinez.

Ultimul meci al confruntării este Carlos Alcaraz vs Gabi Adrian Boitan, rămânând la latitudinea echipelor să stabilească dacă va mai avea loc, dat fiind că Spania și-a asigurat deja victoria.

De știut:

  • Din echipa României mai fac parte Nicolae Frunză (617 ATP) și Ştefan Paloşi (615 ATP). Căpitan nejucător este Gabriel Trifu, iar antrenor este Andrei Mlendea.

Despre Spania

  • Spania, care a cucerit de şase ori Salatiera de Argint, conduce cu 4-1 în meciurile directe cu România.
  • Spania se califică în faza finală a Cupei Davis din 2022, care se va desfăşura după noul format, cu 16 echipe, repartizate în patru grupe, cu patru locații diferite.
  • Primele două clasate în fiecare grupă vor participa apoi la turneul final, într-un oraş care urmează să fie desemnat.