Simona Halep va participa în următoarea perioadă la turneele de la Indian Wells și Miami, competiții de categorie WTA 1000 unde va fi însoțită de un antrenor de la Academia lui Patrick Mouratoglou.

Simona HalepFoto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

Antrenorul recomandat de Patrick Mouratoglou

Tennisworldusa.org anunță că acesta este Morgan Bourbon (29 de ani), unul dintre apropiații lui Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams. Francezul este antrenor în cadrul celebrei academii începând din 2018.

De altfel, Bourbou i-a fost sugerat Simonei chiar de către Mouratoglou.

Este vorba de o colaborare pentru Indian Wells și Miami, iar dacă lucrurile vor merge în direcția dorită atunci s-ar putea ajunge la un angajament full time.

Bourbon a mai colaborat și cu excentricul Benoit Paire. Reamintim că la Dubai și Doha sportiva din România a fost însoțită de un sparring partner: Arnaud Restifo, tot de la academia amintită mai sus.

Conform ATP, Bourbon a fost cel mai sus pe locul 1104 în ierarhia mondială (în iunie 2015), iar din premiile din tenis a câștigat (!) $4.878.

Sportiva născută la Constanța a cucerit titlul de la Indian Wells la ediția din 2015.

Simona Halep a colaborat ultima dată cu Daniel Dobre și Adrian Marcu, ultimul fiindu-i aproape la Australian Open (Grand Slam unde sportiva a fost eliminată în optimi de Alize Cornet). Halep s-a despărțit de cei doi pe finalul lui ianuarie 2022.

Indian Wells face parte din categoria WTA 1000, are loc în perioada 9-20 martie, pe hard, și are premii totale în valoare de $8.369.455. Campioana en-titre este Paula Badosa.

Turneul de la Miami face parte tot din categoria WTA 1000, se dispută pe hard, are loc în perioada 22 martie - 3 aprilie, iar premiile totale sunt în valoare de $8.369.455. Ultima campioană este Ashleigh Barty.