Novak Djokovic va trebui să se vaccineze dacă doreşte să participe la turneul de la Monte Carlo (9-17 aprilie), a anunțat miercuri Zeliko Franulovic, directorul competiției de categorie Masters 1000, informează AFP.

Novak DjokovicFoto: Patrick Hamilton / Zuma Press / Profimedia

Întrebat dacă Novak Djokovic, actualul lider mondial, va disputa următoarea ediţie a turneului de la Monte Carlo, Zeljko Franulovic a precizat că sârbul ar trebui pentru acest lucru să fie "în regulă cu condiţiile sanitare cerute de guvernul (francez)".

"Ca să intre în Franţa, prima regulă este să fie vaccinat", a continuat el cu ocazia prezentării turneului într-un hotel din Monaco.

"Protocolul ATP oferă şi posibilitatea de a prezenta un certificat de contaminare cu Covid cu o lună înainte de startul competiţiei. Din câte ştiu, Djokovic acum nu este vaccinat. De îndată ce va fi în regulă, îl vom primi cu braţele deschise

"Noi am discutat cu toţi jucătorii. Toţi sunt vaccinaţi, deocamdată cu excepţia lui. Nu ne putem pune în pielea lui pentru a şti ce vrea să facă. Participarea lui va depinde de el", a spus Franulovic.

Finalistul de la Roland Garros 1970 ar vrea să poată "spune că Djokovic va fi aici 100%".

"Este însă decizia lui. Este uşor să spui că turneul înseamnă mai mult decât un jucător. Ne-ar plăcea însă ca Novak să fie aici. Îi place turneul şi nouă ne place mult de el. Acestea fiind spuse, eu nu cred că turneul ar avea de suferit din cauza absenţei lui. Fiindcă ea va fi explicată", a adăugat el.

În opinia sa, "toţi jucătorii din top 10 mondial vor fi prezenţi, cu excepţia lui Roger Federer, în continuare accidentat, şi pe care, dacă nu se întâmplă o minune, nu vom putea conta".

Lista definitivă a jucătorilor înscrişi la turneu, la care ar urma să asiste 135.000 de persoane, va fi cunoscută pe 14 martie, iar tragerea la sorţi pentru tabloul final va avea loc pe 8 aprilie.

Djokovic a prevăzut să reia competiţia la Dubai (21-26 februarie). "Este o veste foarte bună. Vrem să fie în formă şi fericit ca să joace din nou tenis. Este N.1 mondial l nostru", a declarat preşedintele ATP, Andrea Gaudenzi, tot cu ocazia prezentării turneului de la Monte Carlo.

Monte-Carlo Country Club, unde se dispută turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, se află de fapt în comuna franceză Roquebrune-Cap Martin, la graniţa de nord-est a Principatului, scrie Agerpres.

Sârbul Novak Djokovic a fost protagonistul unui imens scandal la Australian Open, luna trecută. Tenismenul, care se opune vaccinării, a fost nevoit să părăsească Australia, la 16 ianuarie, cu o zi înaintea începerii Grand Slamului, după ce apelul său la decizia de anulare a vizei de intrare în ţară a fost respins de un tribunal din Melbourne.

Te-ar putea interesa și: