Daria Kasatkina a vorbit cu presa din Rusia despre mai multe subiecte din circuitul mondial. Fosta ocupantă a locului 10 WTA l-a adus în prim-plan și pe Novak Djokovic, aceasta spunând care este din punctul ei de vedere motivul pentru care sârbul nu este la fel de iubit precum marii rivali Roger Federer și Rafael Nadal.

Novak DjokovicFoto: Patrick Hamilton / Zuma Press / Profimedia

Nole nu și-a putut apăra titlul la Australian Open (a fost expulzat de la Antipozi), iar sârbul a fost întrecut în clasamentul titlurilor de Grand Slam de către Rafael Nadal (21).

Daria a atins și un subiect delicat: cel al iubirii fanilor pentru Novak Djokovic. Rusoaica a găsit și o explicație pentru care sârbul nu va fi niciodată susținut precum este, de exemplu, Rafael Nadal.

Kasatkina crede că Nole nu este sincer, el încercând să pozeze în cineva care nu este de fapt. Spre deosebire de el, Rafa a fost mereu natural, este de părere rusoaica.

Publicul simte toate aceste lucruri, iar de aici și diferența de popularitate dintre Roger Federer și Rafael Nadal pe de-o parte și Novak Djokovic pe de alta.

"De ce să-ți fie frică să arăți cine ești cu adevărat? Dacă oamenilor nu le place cine ești, bine. Este mai bine decât atunci când oamenii te plac pentru ceva ce nu ești.

Cu toții vedem cum vrea Djokovic ca oamenii să-l iubească. Cum încearcă să facă totul pentru asta, dar nu funcționează. Pentru că, până la urmă, toți simt că ceva nu este în regulă.

Rafa este real: nu lovește cu racheta, de exemplu, pentru că pur și simplu nu a făcut asta în copilărie, a fost crescut diferit.

El își arată emoțiile într-un mod diferit, același "Vamos" care este pe placul multora. Puțini oameni sunt alături de cei care încearcă să pară ceea ce nu sunt" - Daria Kasatkina pentru Eurosport Rusia.

De știut:

  • Nadal i-a depășit pe marii săi rivali în ierarhia titlurilor majore: are 21, Federer și Djokovic, câte 20.
  • După Novak Djokovic, Rafael Nadal este doar al doilea jucător din Era Open care se poate mândri cu cel puțin două trofee cucerite la toate Grand Slam-urile (Federer are unul la Roland Garros).