Jucătoarea cehă de tenis Renata Voracova a părăsit Australia sâmbătă, după ce i-a fost anulată viza din motive medicale legate de Covid, a declarat o sursă guvernamentală, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Voracova, în vârstă de 38 de ani, a fost reținută în același centru de detenție ca și sârbul Novak Djokovic, căruia i-a fost interzisă intrarea în țară din cauza statutului său de vaccinare cu o săptămână înainte de Australian Open.

Voracova a fost reținută joi de autoritățile australiene și dusă la Park Hotel, o unitate de carantină din Melbourne. Sportiva a jucat deja într-un turneu de pregătire pentru Australian Open: a pierdut în primul tur al probei de dublu din cadrul Melbourne Summer Set 2.

Voracova a intrat luna trecută în Australia cu o scutire de vaccinare acordată de Tennis Australia, pe motiv că a fost infectată cu Covid-19 în ultimele şase luni. Acesta a fost şi motivul invocat de Novak Djokovic.

Desfășurarea evenimentelor pe scurt în cazul Novak Djokovic

  • Djokovic și echipa sa aterizează la Melbourne la ora locală 23:15.
  • Inițial, aceștia nu au voie să părăsească avionul cu care au venit.
  • Ministrul Sportului din Australia a anunțat că Djokovic nu are dreptul să intre în țară.
  • Djokovic s-a aflat în custodia poliţiei de frontieră australiene timp de 8 ore, iar el a avut acces la telefonul mobil după 3 ore. Srdjan, tatăl sportivului, a afirmat că fiul său este ţinut captiv (Nole a fost izolat într-o cameră și a fost păzit de doi polițiști).
  • În acest caz s-au implicat şi Ambasada Serbiei, dar şi ambasadorul australian din Serbia. De asemenea, președintele Serbiei a acuzat Australia de "rele tratamente" față de Novak Djokovic și a cerut ca acesta să fie primit în țară de urgență.
  • După mai bine de 8 ore de audieri, Novak Djokovic nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin și a fost rugat să părăsească Australia.
  • Novak Djokovic a făcut apel la decizia de expulzare, iar un judecător a analizat cazul joi.
  • Judecătorul însărcinat cu cazul sârbului a amânat decizia până luni dimineața, neavând toate documentele necesare. Nole va rămâne în Australia până la verdict.

Citește și: