Nick Kygios, cel care i-a luat apărarea lui Novak Djokovic după ce sârbul a fost izolat într-un hotel din Australia și nu i-a fost permisă intrarea în țară, susține că nu vrea să-l întâlnească pe liderul mondial la Australian Open în cazul în care acesta va evolua la Melbourne.

Nick KyrgiosFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Australianul Nick Kyrgios, care nu s-a sfiit de-a lungul timpului să îl critice pe Novak Djokovic, consideră că sârbul nu a fost tratat corect.

"Categoric eu cred în a acţiona, m-am vaccinat pentru alţii şi pentru sănătatea mamei mele, dar felul în care gestionăm situaţia lui Novak este rău, foarte rău. Este unul dintre marii noştri campioni, însă până la urmă el este om. Procedaţi mai bine" - Nick Kyrgios pe Twitter.

Ulterior, Kyrgios a adăugat că nu vrea să dea piept cu Novak Djokovic la Melbourne pentru că știe cât de motivat va fi sârbul.

"Dacă i se va permite să joace la Australian Open, nu vreau sub nicio formă să-i fiu adversar. Va fi extrem de determinat să joace bine și le va demonstra tuturor cum stă treaba.

Nu cred că va avea vreun impediment în calea pregătirii. Situația creată va adăuga și mai multă determinare.

Știm cu toții cât de competitiv este. Nu devii un campion atât de mare fără a fi capabil să înfrunți adversitățile", a declarat Nick Kyrgios, conform Reuters.

Desfășurarea evenimentelor pe scurt în cazul Novak Djokovic

  • Djokovic și echipa sa aterizează la Melbourne la ora locală 23:15.
  • Inițial, aceștia nu au voie să părăsească avionul cu care au venit.
  • Ministrul Sportului din Australia a anunțat că Djokovic nu are dreptul să intre în țară.
  • Djokovic s-a aflat în custodia poliţiei de frontieră australiene timp de 8 ore, iar el a avut acces la telefonul mobil după 3 ore. Srdjan, tatăl sportivului, a afirmat că fiul său este ţinut captiv (Nole a fost izolat într-o cameră și a fost păzit de doi polițiști).
  • În acest caz s-au implicat şi Ambasada Serbiei, dar şi ambasadorul australian din Serbia. De asemenea, președintele Serbiei a acuzat Australia de "rele tratamente" față de Novak Djokovic și a cerut ca acesta să fie primit în țară de urgență.
  • După mai bine de 8 ore de audieri, Novak Djokovic nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin și a fost rugat să părăsească Australia.
  • Novak Djokovic a făcut apel la decizia de expulzare, iar un judecător a analizat cazul joi.
  • Judecătorul însărcinat cu cazul sârbului a amânat decizia până luni dimineața, neavând toate documentele necesare. Nole va rămâne în Australia până la verdict.

Citește și: