Simona Halep (a doua favorită a competiției) a avut o evoluție convingătoare în fața chinezoaicei Qinwen Zheng (126 WTA, venită din calificări), sportiva noastră regăsindu-și încrederea și fiind mult mai inspirată de la serviciu (6-3, 6-2, după o oră și 24 de minute de joc). Halep a început perfect anul 2022 și s-a calificat în finală la Melbourne Summer Set 1 (WTA 250): va lupta pentru trofeu cu rusoaica Veronika Kudermetova.

Simona Halep, la MelbourneFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Simona nu a mai avut problemele din meciul cu Viktorija Golubic (a comis atunci 11 duble greșeli), a servit mult mai bine (a câștigat 73% dintre punctele jucate cu , 67% cu și a salvat cinci mingi de break) și a avut execuții mai precise decât adversara (22 de erori neforțate, în timp ce Zheng a făcut 44).

Chiar dacă a făcut un meci bun și nu a întâmpinat probleme, Simona a avut mai multe momente în care s-a certat singură: , .

Rezumatul semifinalei cu Qinwn Zheng:

De știut:

  • În finală, Simona Halep se va duela cu Veronika Kudermetova (31 WTA). Rusoaica a ajuns în finală fără să joace, după ce japoneza Naomi Osaka (13 WTA, principală favorită) a acuzat probleme medicale și s-a retras.

  • Simona Halep și Veronika Kudermetova s-au mai întâlnit de două ori în circuitul WTA, iar sportiva noastră s-a impus de fiecare dată (6-1, 6-3 la Australian Open 2021 și 6-1, 7-6(4) la Moscova 2021).

  • Pentru parcursul de până acum, Simona va primi un cec în valoare de 18.037 de dolari şi 180 puncte în clasamentul WTA de simplu.

Ultimul punct al partidei dintre Simona Halep și Qinwen Zheng:

Ce a spus Simona Halep la finalul partidei cu Qinwen Zheng

"Este o senzaţie deosebită să joc finala la primul turneu al anului. Sunt fericită, cred că am jucat bine azi, ambele am jucat bine şi e drăguţ să văd că pot începe acest an destul de bine, pentru că anul trecut nu a fost uşor.

La unele mingi i-am simţit puterea, este destul de puternică şi nu este uşor să returnezi astfel de mingi. Cu siguranţă serviciul m-a ajutat un pic mai mult astăzi, mi-am relaxat mâna un pic mai mult decât ieri. Ieri a fost groaznic. Azi am jucat mai bine şi sunt fericită de asta.

(n.r - ce lecţii a învăţat după anul trecut) Lecţia a fost că încă iubesc tenisul şi încă vreau să fiu pe teren. Sunt aici şi vreau să uit de anul trecut, de accidentare. Vreau să mă bucur acum, să dau ce am mai bun la fiecare meci pe care îl joc şi să muncesc mai mult" - Simona Halep, la finalul partidei cu Qinwen Zheng, citată de News.ro.

Cine este Veronika Kudermetova, adversara Simonei din finală

Veronika Kudermetova (Rusia) - 24 de ani, locul 31 WTA, 1,75 metri. A câștigat din tenis $2,847,406, iar cel mai bun loc ocupat a fost 28 (pe 26 aprilie 2021).

Are în palmares un titlu WTA: Charleston (2021). Veronika a mai jucat o finală în 2021, la Abu Dhabi, dar a fost învinsă de Aryna Sabalenka.

Simona Halep, 22 de titluri în carieră

În vârstă de 30 de ani, Simona Halep a câștigat până acum în carieră 22 de titluri, două dintre acestea fiind de Grand Slam. Sportiva noastră a pierdut alte 18 finale.

2020 - Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier)

2019 - Wimbledon (Grand Slam)

2018 - Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA)

2017 - Madrid (Premier Mandatory)

2016 - Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory),

2015 - Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory),

2014 - Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA)

2013 - Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor)