​Naomi Osaka și Veronika Kudermetova ar fi trebuit să se întâlnescă în semifinalele Melbourne Summer Set 1, turneu de categorie WTA 250, dar duelul nu va mai avea loc după ce japoneza s-a retras din cauza unor probleme medicale.

Naomi OsakaFoto: Chris Cooper/Action Plus / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Sunt tristă să mă retrag din meciul de astăzi din cauza unei accidentări, corpul meu a avut un șoc după ce am jucat meciuri intense după pauza luată. Vă mulțumesc pentru toată dragostea din ultima săptămână, voi încerca să mă odihnesc și ne vedem curând!" - Naomi Osaka pe Twitter.

Potrivit jurnalistului portughez Jose Morgado, nipona a acuzat dureri abdominale și nu a dorit să forțeze în vreun fel înainte de participarea la Australian Open (17-30 ianuarie).

"Poate că veștile nu sunt atât de rele: a făcut același lucru și în cele două turnee de pregătire dinaintea ultimelor două titluri de Grand Slam cucerite (US Open 2020 și Australian Open 2021)", precizează Morgado.

După retragerea japonezei, Veronika Kudermetova merge direct în finală și se va duela pentru titlu cu Simona Halep (20 WTA), care a trecut în două seturi de Qinwen Zheng (126 WTA), scor 6-3, 6-2.