​Novak Djokovic este în continuare blocat pe aeroport, acestuia fiindu-i refuzat dreptul de a intra în Australia cu toate că a primit o scutire medicală pentru a participa la Australian Open.

Novak DjokovicFoto: Oscar Gonzalez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Conform The Times și a jurnalistului Mike Dickson, Nole se află de ore bune pe aeroport încercând să intre în Australia.

Autoritățile de frontieră i-au blocat accesul după ce Djokovic și echipa sa au aplicat pentru tipul greșit de viză pentru a intra în Australia.

Este o viză care nu le permite persoanelor nevaccinate să intre pe teritoriul Australiei, ceea ce a cerut de fapt Djokovic (scutire medicală).

Informația conform căreia un membru al echipei sale ar fi cerut o viză care nu se aplică în cazul lui Novak Djokovic (n.r. o sub-clasă de viză care nu se aplică jucătorilor de tenis) este confirmată și de presa din Serbia.

Gazetarii sârbi de la blic.rs aduc în discuție o problemă și mai mare pentru liderul mondial.

S-ar părea că Djokovic are o justificare de la medicii din Serbia conform căreia ar fi avut Covid-19 în ultimele șase luni, ceea ce ar însemna că nu ar avea nevoie să fie vaccinat pentru a intra în Australia (nu este oficială informația).

Ar exista însă unele rezerve din partea autorităților de frontieră australiene în legătură cu valabilitatea și veridicitatea acelui document.

Mai multe surse din rândul presei australiene vorbesc despre faptul că există chiar și posibilitatea ca Novak Djokovic să fie trimis înapoi de unde a venit, fără să-i fie permisă intrarea în Australia.

Liderul mondial a ajuns la Melbourne cu un zbor al celor de la Fly Emirates din Dubai.

Novak Djokovic a aterizat în Australia în jurul orei 23:15 (ora locală), iar inițial nu a avut voie să părăsească avionul.

La ceva timp distanță a avut voie să intre în zona vamală, acolo unde a avut parte de ore bune de așteptare și discuții cu oficialitățile australiene.

Conform jurnalistului Paul Sakal (Sydney Morning Herald) există discuții ale oficialilor de la Australian Open cu reprezentanții de la Vamă pentru ca Djokovic să fie totuși lăsat să intre în Australia.

Desfășurarea evenimentelor pe scurt

  • Djokovic și echipa sa aterizează la Melbourne la ora locală 23:15.
  • Inițial, aceștia nu au voie să părăsească avionul cu care au venit.
  • Ministrul Sportului din Australia a anunțat că Djokovic nu are dreptul să intre în țară.
  • Nole rămâne blocat ore bune în zona vamală.
  • Urmează o discuție îndelungată cu autoritățile locale.
  • Djokovic are un tip de viză cu care nu poate intra în Australia în calitate de nevaccinat (scutire medicală).
  • Liderul mondial este așteptat să depună o nouă cerere și să rezolve favorabil intrarea sa în Australia.

  • La ora locală 04:00, Novak Djokovic este izolat într-o cameră și nu are voie să își folosească telefonul mobil.

Se actualizează.

Australian Open va avea loc în perioada 17-30 ianuarie 2022 la Melbourne Park. Campionii en-titre sunt Novak Djokovic (9 titluri - un record) și Naomi Osaka.

S-ar putea să te intereseze și: