Novak Djokovic, numărul unu mondial, apare pe lista publicată de organizatori pentru Australian Open 2022, chiar dacă pentru intrarea în Australia este nevoie de vaccinul anti-Covid. În același timp, fosta lideră mondială Serena Williams nu se află printre jucătoarele ce vor participa la primul Grand Slam al anului. ​

Novak DjokovicFoto: JOE KLAMAR / AFP / Profimedia

Pe lângă Serena Williams, Roger Federer, Stan Wawrinka și Bianca Andreescu vor lipsi de la turneul ce se va desfășura la Melbourne în perioada 17-30 ianuarie 2022.

Deși a refuzat să spună dacă s-a vaccinat sau nu, Djokovic apare pe lista jucătorilor ce vor participa la Australian Open (17-30 ianuarie). Nominalizarea pentru primul Grand Slam al anului implică că jucătorul este vaccinat, conform instituțiilor media locale. Cu toate acestea, Tennis Australia nu a confirmat acest aspect.

După înfrângerea echipei sale în Cupa Davis, săptămâna trecută, Novak Djokovic a promis că va anunţa "foarte curând" decizia sa cu privire la participarea la Openul Australiei, despre care organizatorii au confirmat că nu va fi scutit de obligativitatea vaccinării.

Tatăl liderului clasamentului ATP declarase luna trecută, la un post de televiziune din Serbia, că fiul său "nu va juca probabil" în Australia, acuzându-i pe organizatori de "şantaj".

Liderul mondial a fost nominalizat și în echipa Serbiei pentru ATP Cup, turneu ce va avea loc în perioada 1-9 ianuarie, cu 16 echipe participante.

Lista jucătorilor și jucătoarelor acceptate la Australia Open: