Novak Djokovic, numărul unu mondial, a declarat că susține în totalitate decizia WTA de a suspenda toate turneele din China după incertitudinea ce planează în cazul jucătoarei de tenis Shuai Peng.

Novak Djokovic Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

"Susţin în totalitate poziţia WTA, pentru că nu avem suficiente informaţii în privinţa lui Shuai Peng şi a situaţiei sale", a declarat Novak Djokovic, miercuri, la Madrid, unde participă la faza finală a Cupei Davis cu echipa Serbiei.

"Sănătatea sa este cea mai importantă pentru lumea tenisului. Nu este vorba neapărat despre ea, în această situaţie ar putea fi oricine, un jucător sau o jucătoare, iar aşa ceva nu trebuie să se întâmple. Cred că poziţia WTA este foarte îndrăzneaţă şi foarte curajoasă", a adăugat "Nole", conform Agerpres.

Steve Simon, președintele WTA, a luat decizia de a suspenda toate turneele din China din cauza anchetei în curs de desfășurare în cazul sportivei Shuai Peng.

Jucătoarea de tenis a apărut în diferite imagini, dar forul feminin de tenis nu are nicio certitudine în ceea ce privește libertatea de exprimare a acesteia.

Beijingul a replicat prompt, joi, acuzând forul care organizează circuitul feminin de tenis că "politizează sportul".

"Ne opunem cu fermitate actelor de politizare a sportului", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, Wang Wenbin.

Ce s-a întâmplat cu Shuai Peng​

Shuai Peng, în vârstă de 35 de ani, l-a acuzat pe reţelele de socializare pe fostul vicepremier Zhang Gaoli - care din 2013 până în 2018 a fost unul dintre cei mai puternici şapte politicieni ai Chinei - că a forţat-o să facă sex în urmă cu trei ani, înainte de a o face amanta lui.

Această acuzaţie a fost postată pe 2 noiembrie pe contul oficial Weibo, echivalent chinezesc al Twitter, al jucătoarei. De la acel moment, au fost zile bune în care nu s-a mai știut nimic despre sportivă.

Site-urile și platformele social media din China au fost curățate de toate menționările numelui lui Peng și subiectele legate de acuzația făcută de aceasta.

S-ar putea să te intereseze și: