Daniil Medvedev este noul rege de la Flushing Meadows. După victoria din finala cu liderul Novak Djokovic, rusul a explicat de ce a ales să celebreze victoria de la US Open în stilul „peștelui mort”.

Daniil Medvedev si celebrarea castigarii US OpenFoto: Captura YouTube

Al doilea jucător al lumii l-a învins pe Novak Djokovic, 6-4, 6-4, 6-4, cucerind ultimul Grand Slam al anului. Chiar după punctul câștigător, Medvedev a ales să săbătorească cu o mișcare din jocul FIFA, imitând un pește care se zbate pe uscat.

„Îmi place să joc FIFA, îmi place să mă joc pe PlayStation. Modul în care am sărbătorit se numește «peștele mort». Chiar am vorbit cu băieții în vestiar, sunt băieți tineri, foarte liniștiți. Și ei sunt fani FIFA. Toți erau uimiți: «asta e legendară!»”, a spus Medvedev, după victorie.

De asemenea, rusul le-a spus fanilor din lumea întreagă și cine este cel mai bun jucător al tuturor timpurilor din punctul său de vedere: Novak Djokovic.

Novak Djokovic, cel mai bine clasat jucător al lumii, a declarat și el plin de emoție: “Aş vrea să spun că deşi n-am câştigat meciul, inima îmi este plină de bucurie şi sunt cel mai fericit om în viaţă pentru că voi m-aţi făcut să mă simt foarte special”.

Sursa video: US Open

De știut:

  • Pentru Daniil Medvedev este al 13-lea titlu din carieră (al patrulea din 2021, după Marsilia, Mallorca și Toronto).
  • Rusul a jucat a treia finală de Grand Slam din carieră: a pierdut în ultimul act la US Open 2019 (vs Rafael Nadal) și la Australian Open 2021 (vs Novak Djokovic).
  • Daniil Medvedev este primul tenismen în mai mult de un deceniu care câştigă US Open pierzând doar un set pe tot parcursul turneului.
  • Novak Djokovic a ratat şansa de a face Marele Slam, adică de a câştiga cele patru turnee de Grand Slam într-un an. Sârbul s-a impus la Australian Open, Wimbledon şi Roland Garros.
  • Dacă ar fi triumfat la US Open, Djokovic ar fi obţinut al 21-lea titlu de Grand Slam și i-ar fi depășit pe rivalii Roger Federer și Rafael Nadal.
  • Daniil Medvedev va primi 2.5 milioane de dolari şi 2.000 de puncte în clasamentul ATP, iar Djokovic 1.25 de milioane de dolari şi 1.200 de puncte ATP.​