Novak Djokovic a fost la o victorie distanță de cucerirea Marelui Slam, fiind învins de Daniil Medvedev în finala US Open. După partidă, sârbul a ținut să transmită un mesaj plin de căldură fanilor care l-au susținut.

Novak DjokovicFoto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Numărul unu mondial a fost învins de Medvedev, scor 6-4, 6-4, 6-4, în marea finală de la Flushing Meadows. În urma rezultatului, Nole rămâne la egalitate de titluri majore cucerite cu Roger Federer și Rafael Nadal (toți au câte 20).

În plus, sârbul a ratat șansa unei performanțe impresionante: realizarea Marelui Slam (cucerirea celor patru Grand Slamuri într-un singur an). Chiar și așa, Djokovic a arătat fair-play și l-a felicitat pe Medvedev, mulțumind din suflet și fanilor.

“Aş vrea să spun că deşi n-am câştigat meciul, inima îmi este plină de bucurie şi sunt cel mai fericit om în viaţă pentru că voi m-aţi făcut să mă simt foarte special. Mi-aţi atins sufletul. Nu m-am simţit niciodată astfel la New York. Vă iubesc”, a spus Djokovic.

Sârbul l-a lăudat pe câştigătorul turneului: “Ai făcut un turneu extraordinar. Dacă în acest moment cineva merită un titlu de Grand Slam, acela eşti tu”.

Momente incredibile cu Novak Djokovic - Liderul mondial a cedat presiunii în finala US Open și a plâns în hohote

De știut:

  • Pentru Daniil Medvedev este al 13-lea titlu din carieră (al patrulea din 2021, după Marsilia, Mallorca și Toronto).
  • Rusul a jucat a treia finală de Grand Slam din carieră: a pierdut în ultimul act la US Open 2019 (vs Rafael Nadal) și la Australian Open 2021 (vs Novak Djokovic).
  • Daniil Medvedev este primul tenismen în mai mult de un deceniu care câştigă US Open pierzând doar un set pe tot parcursul turneului.
  • Novak Djokovic a ratat şansa de a face Marele Slam, adică de a câştiga cele patru turnee de Grand Slam într-un an. Sârbul s-a impus la Australian Open, Wimbledon şi Roland Garros.
  • Dacă ar fi triumfat la US Open, Djokovic ar fi obţinut al 21-lea titlu de Grand Slam și i-ar fi depășit pe rivalii Roger Federer și Rafael Nadal.
  • Daniil Medvedev va primi 2.5 milioane de dolari şi 2.000 de puncte în clasamentul ATP, iar Djokovic 1.25 de milioane de dolari şi 1.200 de puncte ATP.​