Daniil Medvedev este omul momentului în tenisul masculin, rusul reușind ceea ce părea imposibil de realizat: să-l învingă pe Novak Djokovic. Sârbul a fost oprit din cursa pentru Marele Slam la ultima strigare, în finala de la US Open.

Daniil MedvedevFoto: Kena Betancur / AFP / Profimedia

VIDEO Momente incredibile cu Novak Djokovic - Liderul mondial a cedat presiunii în finala US Open și a plâns în hohote

La finalul partidei (6-4, 6-4, 6-4), Medvedev a vorbit despre performanța reușită pe Arthur Ashe (primul titlul de Grand Slam din carieră).

De asemenea, rusul le-a spus fanilor din lumea întreagă și cine este cel mai bun jucător al tuturor timpurilor din punctul său de vedere: Novak Djokovic.

Novak Djokovic, cel mai bun din toate timpurile

"În primul rând, vreau să vă spun vouă, fanilor, şi lui Novak, că îmi pare rău. Ştim cu toţii ce era în joc pentru el astăzi.

Nu am spus asta nimănui, o voi spune acum. Pentru mine, tu eşti cel mai mare tenismen al tuturor timpurilor.

Sunt foarte fericit, este primul meu trofeu de Grand Slam. Înseamnă mult pentru mine.

Este a treia aniversare pentru mine şi soţia mea astăzi. În timpul turneului nu m-am putut gândi la un cadou. Când m-am calificat în finală, după semifinale, m-am gândit: Ok, dacă pierd trebuie să găsesc repede un cadou.

M-am gândit: dacă pierd, nu o să am timp să găsesc un cadou, aşa că trebuie să câştig acest meci. Te iubesc, Dasha", a concluzionat Medvedev, citat de News.ro.

Daniil Medvedev contra BIG 3:

Medvedev vs Djokovic 4-5

Medvedev vs Nadal 1-3

Medvedev vs Federer 0-3

De știut:

  • Pentru Daniil Medvedev este al 13-lea titlu din carieră (al patrulea din 2021, după Marsilia, Mallorca și Toronto).
  • Rusul a jucat a treia finală de Grand Slam din carieră: a pierdut în ultimul act la US Open 2019 (vs Rafael Nadal) și la Australian Open 2021 (vs Novak Djokovic).
  • Daniil Medvedev este primul tenismen în mai mult de un deceniu care câştigă US Open pierzând doar un set pe tot parcursul turneului.
  • Novak Djokovic a ratat şansa de a face Marele Slam, adică de a câştiga cele patru turnee de Grand Slam într-un an. Sârbul s-a impus la Australian Open, Wimbledon şi Roland Garros.

  • Dacă ar fi triumfat la US Open, Djokovic ar fi obţinut al 21-lea titlu de Grand Slam și i-ar fi depășit pe rivalii Roger Federer și Rafael Nadal.
  • Daniil Medvedev va primi 2.5 milioane de dolari şi 2.000 de puncte în clasamentul ATP, iar Djokovic 1.25 de milioane de dolari şi 1.200 de puncte ATP.