Emma Răducanu este fără dubii omul momentului în tenisul feminin după cucerirea US Open, la a doua participare la un Grand Slam. Andrew Richardson, antrenorul sportivei britanice, a vorbit despre adevărată forță a elevei sale.

Emma RaducanuFoto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

Andrew Richardson a fost angajat după Wimbledon să o antreneze pe Emma Răducanu, chiar dacă la primul Grand Slam al ei sportiva britanică a ajuns până în optimi.

Răducanu a scris istorie sâmbătă după ce a învins-o pe canadiana Leylah Fernandez în finala US Open, devenind prima jucătoare britanică de tenis care câștigă un turneu de Grand Slam după 44 de ani.

Richardson a declarat după uriașul succes al Emmei că mentalul sportivei este cea mai importantă armă pe care o deține.

"Pentru mine, cel mai mare avantaj al acestei fete este mintea ei. Cred că totul pornește de acolo și puterea pe care a arătat-o la Flushing Meadows. În plus, și reziliența. Nu cred că dobândirea acestor atribute este meritul meu. Asta se educă și părinții Emmei sunt marii artizani din spatele victoriei ei", a spus antrenorul sportivei cu origini românești.

Emma Răducanu spune că obiectivul său la US Open a fost să câștige suficienți bani pentru a-și cumpăra o pereche de căști noi

Andrew Richardson a dezvăluit și că nu știe încă dacă o va mai antrena pe Emma.

"Nu știu ce să spun despre plecarea mea. Acest moment este unul atât de special și cred că exact ca și mine, Emma vrea să se bucure de el. Când vom ajunge înapoi în Marea Britanie, ne vom așeza la masa discuțiilor și vom vedea", a punctat Richardson.

Richardson a fost până la sfârșitul anului trecut antrenor la Culford School, în Suffolk, Anglia, iar după Wimbledon a început să o antreneze pe Emma Răducanu.

Emma Răducanu a început anul pe locul 336 în lume și era a 150-a jucătoare în clasamentul WTA înainte de debutul US Open.

Ea a urcat nu mai puțin de 127 de locuri în clasament după câștigarea Grand Slam-ului de la New York, fiind acum pe poziția 23 în clasamentul WTA.

Sportiva britanică este așteptată și la Indian Wells, unde va evolua cel mai probabil cu un wildcard, lista jucătoarelor fiind deja publicată, potrivit BBC.