A ajuns până în semifinale la Roland Garros, iar finala a ratat-o dramatic. Din păcate pentru Maria Sakkari, lucrurile nu s-au schimbat nici la US Open. A bifat prezența în penultimul act, dar a dat peste o Emma Răducanu care a privat-o de calificarea în prima finală de Grand Slam din carieră.

Maria SakkariFoto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

La conferința de presă de după meciul cu Emma Răducanu din semifinale (pierdut în două seturi, scor 6-1, 6-4), Sakkari a recunoscut că este una dintre cele mai dureroase înfrângeri din carieră.

Sportiva din Grecia a găsit totuși puterea să spună că va munci mai mult și că speră ca într-o zi visul să i se îndeplinescă și să ajungă să joace o finală de Grand Slam.

Maria Sakkari: Sunt tristă, sunt distrusă

"Sunt tristă. Sunt distrusă că din nou am ratat oportunitatea de a juca în prima mea finală de Grand Slam. Dar încerc să rămân pozitivă, sunt convinsă că la un moment dat va veni și clipa când voi juca pentru un trofeu de Grand Slam" - Maria Sakkari.

Emma joacă fără frică

"Emma joacă fără frică, își face punctele, face totul cum trebuie. Nu are nimic de pierdut și se bucură de fiecare clipă petrecută pe teren. Dar noi (n.r. ea și Bencic, ultimele două adversare ale britanicei) am fost absente de pe teren în confruntările cu ea.

Am văzut-o pe Belinda ieri. Cred că și ea e de acord cu mine când spun că nu am avut cele mai bune performanțe contra Emmei" - Maria Sakkari.

O carieră maraton, nu sprint

"Cariera mea până acum a fost un maraton, nu un sprint. O să accept ce s-a întâmplat azi. Cum am spus mai devreme, îmi dă putere să revin și mai motivată pe teren, să muncesc și mai mult pentru a ajunge să îmi îndeplinesc obiectivele" - Maria Sakkari, citată de Eurosport.