Emma Răducanu a mai făcut o victimă la US Open: Maria Sakkari. Sportiva britanică s-a calificat în finala ultimului Grand Slam al anului, iar după partidă a declarat că nu simte presiune pentru ultimul act, unde tehnic nici măcar nu trebuia să ajungă.

Emma RaducanuFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

După o oră și 23 de minute, Răducanu s-a impus în două seturi, scor 6-1, 6-4, în fața Mariei Sakkari (18 WTA).

Tânăra cu origini românești a devenit prima jucătoare din istoria US Open care s-a calificat în finală după ce a venit din calificări.

La acest US Open, Emma a jucat deja 9 partide, fără să piardă vreun set.

Emma Răducanu - "Tehnic nici nu trebuia să fiu în finală"​

"Timpul a trecut atât de repede la New York. Am avut grijă de fiecare zi în parte și trei săptămâni mai târziu, sunt în finală. Nu pot să cred. Am simțit suportul fanilor de fiecare dată. Fără ei nu cred că aș fi reușit.

Astăzi nu m-am gândit la nimic altceva în afară de propria persoană. Așa că vreau să mulțumesc tuturor membrilor echipei mele, familiei. Ei n-au putut fi azi aici, dar i-am simțit la nivel emoțional.

M-a emoționat suportul avut din partea publicului pe tot parcursul turneului. Să joci pe arena Arthur Ashe în noctură este unul dintre cele mai speciale momente din tenis, deci a fost ceva incredibil să joc aici aici.

Pentru finală nu am nicio așteptare. Vin din calificări, tehnic eu nici măcar nu ar fi trebuit să fiu aici", a declarat Emma Răducanu, pe teren, după calificarea în marea finală de la Flushing Meadows.

În prima semifinală de pe tabloul feminin de simplu de la US Open, surprinzătoarea Leylah Fernandez (73 WTA) a trecut de Aryna Sabalenka (a doua favorită) în trei seturi, scor 7-6(3), 4-6, 6-4. Meciul de pe Arthur Ashe a durat două ore și 21 de minute.